Pariz-Nica 2011 E1 (video)

Pin It

Tomas De Gent (Thomas De Gendt) iznenađujući je pobednik prve etape ovogodišnje Pariz-Nica trke. Mladi vozač “Vacansoleil” ekipe je bio član prvobitnog bega u kome su bili Jens Foht (Jens Voigt) i Žerem Roa (Jeremy Roy), koji je uspeo da dođe do linije cilja sa samo nekoliko metara prednosti ispred glavne grupe.

Ovo je prva velika pobeda za mladog Belgijanca, a ukupno četvrta za “Vacansoleil” ekipu posle tri trijumfa Romana Fejua (Romain Feillu) na trci Mediterana u februaru.

Ekipa “Vacansoleil” čiji je sponzor istoimena kompanija, tek od ove sezone je u profesionalnim vodama. Kompanija se bavi organizovanjem vikend putovanja preko interneta a pokušavali su godinama da se probiju na evropsko tršižte turizma sponzorišući fudbalske ekipe i nikako im nije uspevalo. Tek od pre nekoliko godina rukovodstvo je spoznalo čari reklamiranja kroz biciklizam. Izuzetno su zadovoljni svojom ekipom i konstantno rastu i razvijaju se, jer ove godine imaju u svojim redovima i aktuelnog belgijskog prvaka Stijna Devoldera (Stijn Devolder). Od ovih momaka u plavo-žutom tek očekujemo dobre vožnje ove sezone.

Pariz Nica etapa 1.

Rezultati:
Houdan – Houdan 154km
1 Thomas De Gendt (Bel) Vacansoleil – DCM 4:05:06
2 Jérémy Roy (Fra) FDJ
3 Heinrich Haussler (Aus) Garmin-Cervelo
4 Peter Sagan (Svk) Liquigas – Cannondale
5 Gregory Henderson (Nzl) Sky Pro Cycling
6 Jens Voigt (Ger) Team Leopard Trek
7 Wouter Weylandt (Bel) Team Leopard Trek
8 Danilo Wyss (Swi) Bmc Racing Team
9 Romain Feillu (Fra) Vacansoleil-DCM
10 Gert Steegmans (Bel) Quick Step

(bicisvet.com/Đorđe Pejković)

Facebook Comments

comments

Powered by New Facebook Comments

3 thoughts on “Pariz-Nica 2011 E1 (video)

  1. kruno says:

    Jedna od najljepših stvari u biciklizmu – uspješan bijeg 🙂

    Reply

Leave a Reply