“Giro d’Italia” 4.etapa (video)

Pin It

Današnja etapa će sigurno biti posvećena sećanju na Voutera Vejlanda – možda se bude vozilo nekoliko kilometara, ali najverovatnije neće biti takmičarskog karaktera.

Direktor trke Anđelo Zomegnan ostavio je Leopard Trek timu i ostalim vozačima odluku o današnjoj etapi i o tome kako će odati poštu tragično nastradalom kolegi.

Ranije pripremljena analizaetape:

Staza uglavnom prati obalu na putu za Livorno, u čijem prvom delu se nalazi uspon „Passo del Bracco“ . Profil prvog dela je idealan za agresivne momke koji ponekad beže i od svoje senke. Nakon kratkih brdskih iskušenja, put pored obale je potpuno ravan, što im daje priliku da zadrže stečenu prednost. Ali kada sprinterske ekipe kažu da je dosta, onda kreće lov na nekolicinu vozača i medijski karavan koji ih prati. Da li će grupa opstati zavisi i od „Montenero“ uspona, koji će biti i pretposlednji test za sprinterske butine. Nalik Pođou na Sanremu ovaj uspon će sigurno nekolicinu sprintera ostaviti da u poslednjih desetak kilometara love grupu “glavom bez obzira”.

Napomena: Tekst je pripremljen pre tragedije koja se dogodila na trećoj etapi kada je belgiski sprinter lovio grupu nizbrdo i nažalost izgubio život

 

(bicisvet.com/Đorđe Pejković)

Facebook Comments

comments

Powered by New Facebook Comments

1 thought on ““Giro d’Italia” 4.etapa (video)

  1. Vanja says:

    Lepard je objavio na fb i twitteru
    The team will ride today to commemorate our team-mate Wouter. Thank you for all your messages and support.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *