Tragedija na Điru

Pin It

Uprkos trenutnoj medicinskoj intervenciji ništa nismo mogli učiniti“, rekao je doktor Đovani Tredići italijanskoj televiziji RAI.

Tokom direktnog TV prenosa se moglo videti kako vozač Leopard Treka Vouter Vejland (Wouter Weylandt), leži na zemlji i teško krvari iz glave nakon udara u potporni zid na spustu “Passo del Boco” Reporteri sa lica mesta kažu da je Vejland levom nogom zakačio ogradu-niski zid, i da se velikom brzinom zajedno sa biciklom, prevrtao nekoliko desetina metara .

pogledajte INFOGRAFIK kako se to desilo Topografija terena je otežala pristup medicinskom helikopteru koji je Belgijanca odvezao u bolnicu, ali je tada već bilo kasno

Vouter Vejland (Wouter Weylandt) je prošle godine trijumfovao na trećoj etapi Đira, u odsustvu Toma Bonena u “Quick Step” ekipi u kojoj je Vejland proveo prethodnih 7 godina. Od ove sezone priključio se novoj ekipi Leopard Trek. Vejland je u septembru trebao da postane otac po prvi put… 🙁

Kompletan tim je u stanju teškog šoka i tuge i svi mi smo mislima sa porodicom i prijateljima Vutera i šaljemo im naša saučešća. Ovo je težak dan za biciklizam i za naš tim i tražićemo podršku i snagu u ljudima oko nas“, rekao je glavni menadžer Leopard Treka Brajan Nigard.

(bicisvet.com/izvor:eurosport srbija)

Facebook Comments

comments

Powered by New Facebook Comments

5 thoughts on “Tragedija na Điru

 1. Goran says:

  Noćna mora sa obistinila, srce mi se steže svaki put kad moje dete krene na trening ili takmičenje, samo da se vrati živ i zdrav. I kod nas je u subotu na Delti bilo teških padova, Prokić se povredio a Žolt je već povređen i oporavlja se. Jedan mlad život je izgubljen, nema reči za utehu.

  Reply
 2. Jovan says:

  Mlad covek, uspesan biciklista, trebao da postane tata u Septembru, vozi Giro u jednoj od najboljoj ekipi “Leopard Trek” i onda se desi tragedija sta je zivot. Pocivaj u miru Vejlende.

  Reply
 3. Dado Loncar says:

  Ne postoji ništa tužnije nego kad mladi biciklista izgubi život na stazama iz svojih snova-na Điru…Prošle godine na pobjedničkom podijumu treće etape a ove godine je sa treće etape otišao pravo na nebo! Kako se samo sudbina igra sa nama…Tužno,da tužnije ne može biti!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *