Doping SPARK na crnoj listi WADA

Pin It

WADA (World Anti Doping Agency) uzima u razmartanje predlog da se na listi nedozvoljenih sredstava nađe i SPARK (kult(ur)no mesto juga Srbije). Za razliku od drugih sredstava kojima je za rasturanje potreban čitav tim dobavljača, doktora, trenera, sportskih direktora, SPARK funkcioniše potpuno samostalno.

Poput klenbuterola, SPARK povećava nivo adrenalina i vrši jaku stimulaciju CNS-a (Centralnog Nervnog Sistema). Učinak se povećava korišćenjem C2H5OH. Poslednji slučaj korišćenja ovih sredstava uočen je uoči 5. etape trke kroz Srbiju kada je nekolicina vozača primećen sa velikim količinama ovog novog doping sredstva. Momci su trku završili na visokim pozicijama u generalnom plasmanu, iza Ivana Stevića i Mihaela Rasmusena, što samo daje podstrek WADA da uzmu u razmatranje ubacivanje SPARK-a na listu nedozvoljenih sredstava.

(BiciSvet.com/Dragana Petrović)

Facebook Comments

comments

Powered by New Facebook Comments

2 thoughts on “Doping SPARK na crnoj listi WADA

 1. Shimans says:

  A i ekipa BiciSveta se dopingovala sa SPARKOM, kako bi izdražala još jedan pakleni dan na 4 točka! Pitam se da li i za njih ima neke doping kontrole ili će iz trke u trku ovaj sajt biti sve jači dok jednog dana ne pobedi na Turu protiv ekipe CyclingNews-a!!! 😀 😀 😀

  Reply
  1. kizza says:

   A gdeje baner sponzora – “SPARK”
   ha,ha,ha…. Dobro da nije pio rakiju, onda bi bio prvi, a ne treći!!!

   Reply

Leave a Reply