Prvenstvo Srbije – dame

Pin It

Drumska trka za dame je vožena u isto vreme kada i seniorska. Bilo je tu stizanja i prolaženja jer je brzina različita. Devojke su vozile mirnu trku. Jovana Krtinić je na najvećem delu staze diktirala tempo do poslednja dva kruga kada je mlada Jelena Erić krenula u napad. Dve devojke su se odvojile i u sprintu rešile prvakinju. Delirijum u redovima Metalca – Državni prvak je državni prvak – svaka čast za Jeku i svim hrabrim devojkama

REZULTATI
Beranovac 62,4km / prosečna brzina 32,36km/h

1 SRB19960115 Erić Jelena Metalac Kraljevo 1:55:41
2 SRB19840130 Krtinić Jovana Tenna Kaizen Zagreb 1:55:41 00:00
3 SRB19811226 Kovačević Dragana Avala Beograd 1:56:18 00:37
4 SRB19871219 Baljević Dragana Sombor Sombor 1:56:28 00:47
5 SRB19850212 Luhović Tamara Spartak Subotica 1:56:44 01:03
6 SRB19950307 Mandić Anđela Avala Beograd 2:26:44 31:03

Finish

(BiciSvet.com/Đorđe Pejković)

Facebook Comments

comments

Powered by New Facebook Comments

20 thoughts on “Prvenstvo Srbije – dame

 1. Jeka says:

  To sto je ona vukla na pocetku kad se islo peske to nista ne znaci, a kad smo ostisli u beg ja sam joj dala mnogo smena, a ona nije bila korektna sto je skocila kada je meni pao lanac, a ona je to videla pa je namerno skocila, pa zar se tako resava trka sa 11 god mladjom a i nije se resila jer mi je to samo dalo dodatnu snagu da ih sve otresem. A to sto su neke cure kivne zato sto ih tresem, sa tocka. Mene ne interesuju one i njih da pobedim nego nekoga ko je jaci od mene i sa kim treba da se trkam a ne neko skim treba da pesacim celu trku. I da vam pojasnim biciklizam nije sport u kom treba biti pusten sa lanca i samo juriti ko bez glave, nego je sport u kom se treba ukljucutu mozak, a to sto ga vi ne palite nisam ja kriva… Jovani svaka cast super je vozila a i sama zna da sam joj davala smene ravnopravne, a pocetak trke me ne interesuje jer su mogle i druge cure da izadju na tempo, izasla sam par puta ali nisam zelela vise jer od toga nisam imala koristi… I nisam izlazila na smenu kad je dolazio deo gde su ljudi mogli da me vide nego gde je stvarno tesko, na brdu…. Hvala svima

  Reply
  1. basso says:

   Nemoj da se nerviras, ti si drzavni prvak i to ne moze niko da ti ospori! Svaka cast i samo napred u nove pobede -)

   Reply
    1. ivana says:

     jeko, carica si! samo tako nastavi…nek prica ko sta hoce. bas te briga…;)

     Reply
 2. Jovan says:

  Hahahahahaha, slatko mogu da se nasmejem na ovaj prvi komentar. Biciklistu mora sve da čini: lukavost, jačina, psihička stabilnost. To što je Jeka za sada među najperspektivnijim vožačima u ženskom biciklizmu to niko nije kriv. Jovana je jedan zaista dobar vožač, ali ipak zavist starijih vozača što se osećaju poniženim od strane mladih vozača što je u ovom slučaju Jelena Erić je opravdano. Dolazi nova generacija, a što Jelena Erić može da se nosi sa Jovanom koja ima 26. godina a ona 15. godina to je samo njena psihička snaga. Sada naprimer uzeću nekog dobrog Srpskog ajde Esada Hasanovića i Aleksu Veličkovića, Aleksa njega može da drži na točku celog dana da mu ne da ni jednu smenu pa će ond opet da podeni Esad u sprintu Aleksu iako nije to velika razlika kao između Jovane i Jelene . Tako da u ovom slučaju Jelena je trnutno bila jača i tu se završava sva priča!

  Reply
 3. dragana says:

  U biciklizmu ne pobedjuju uvek najjaci i najbolji vec nazalost najlukaviji… A znaju svi dobro prave kvalitete Jovane… JOVANI JOS JEDNOM SVAKA CAST !

  Reply
  1. ivana says:

   zasto ‘nazalost’?? u tome i jesu cari biciklizma…a ne samo suvoparno pedaliranje bez mozga…

   Reply
 4. Valentina says:

  Slažem se sa komentarom Dragane. Jovana Krtinić je najuspešnija dama-devojka u nešem biciklizmu, koja se zaista trudi da ovaj sport prikaže u što boljem svetlu. Njen trud,rad i svakodnevni trening treba da nam svima bude podsticaj da napredujemo što više i da učinimo da se ženski biciklizam poboljša! Naravno i da se privuče što veći broj devojaka da se takmiči.
  Bilo bi lepo da se i trke za žene održavaju češće,kako bi došle do izražaja.

  Reply
 5. dragana says:

  Bilo kako bilo, Jovana je najjaca, celu trku je vukla… SVAKA NJOJ CAST !!!

  Reply
  1. :) says:

   Bravo Jeko!!!…Jovana je ’84 godiste a Jeka je ’96…Bice Jeka veliki sampion!

   Reply
   1. Bucko says:

    Nije valjda vukla celu trku, a protivnik iskoristio zavetrinu da pobedi?

    E Jovana, Jovana.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *