Rikardo Riko na trci kroz Srbiju

Pin It
Rikardo Riko

Italijanski biciklista Rikardo Riko potpisao je ugovor sa ekipom Meridiana Kamen iz Hrvatske. Riko će tako najverovatnije naći na trci kroz Srbiju koja startuje 13. juna iz Rume.

Riko je trenirao sa nama u proteklih 10 dana i ostaje samo da sredimo papiroligiju. Zvanično je potpisao sve što treba i u narednim danima očekujemo Rika u crvenom dresu tima” izjavio je Antonio Đalorenco sportski direktor ekipe.

Riko je bivši vozač “Saunier Duval” ekipe koja se raspala posle njegovog doping skandala nakon pobede na “Tour de France-u” 2008. godine. Prošle sezone se vratio u ekipu Flaminia u kojoj je pobedio trku oko Austrije. Ove godine došao je u profesionalni holandski tim “Vacasoleil” ali i iz njega izbačen jer je jedva preživeo posle transfuzije krvi koju je sam pokušao sebi da ubrizga, o čemu smo već pisali OVDE

Pre dve godine takođe u ekipi Meridiana na trci kroz Srbiju mogli smo videti još jednog bivšeg profesionalca ali bez mrlje u svojoj karijeri. Bio je to veteran Salvatore Komeso (Salvatore Commesso) nekadašnji vozač SAECO tima i pobednik etape na Tour de France-u, koji se na našim drumovima oprostio od biciklizma.

Pored Rasmusena Srbija dobija još jednog povratnika iz prethodnih doping skandala na svojoj trci. Biće to žestok okršaj starih rivala međ našim njivama i međ šljivama. Možda je Srbija obećana zemlja, ali mi to još nismo primetili?

Tour de Serbia 2009. Kragujevac:

Tour de France 2008:

Vozači registrovani u MERIDIAN ekipi za 2011. sezonu

1 AGOSTA Domenico
2 ANDELINI Marin
3 BEĆIROVIĆ Jasmin
4 BINDI Emanuele
5 BLAZEVIĆ Darko
6 BONČA Blaž
7 DI LORENZO Alberto
8 GIALLORENZO Mariano
9 HRASTNIK Mauro
10 IVANCČIĆ Marko
11 NAPOLI Michele
12 RADOTIĆ Bruno
13 UGRINIC Juraj
14 WILCHES RODRIGUEZ Juan Pablo
15 WILCHES RODRIGUEZ Norberto

(bicisvet.com/izvor:cyclingnews.com/Đorđe Pejković)

Facebook Comments

comments

Powered by New Facebook Comments

2 thoughts on “Rikardo Riko na trci kroz Srbiju

  1. Dusan says:

    Ricco je suspendovan od Italijanske biciklisticke federacije do daljneg.Trenotno se vodi istraga punom parom.Ricco se nada da ce se izvuci iz svega ovoga jer je lekar koji ga je primio na kliniku iznenada pre nekoliko nedelja preminuo u snu.Medjutim postoji pismena izjava lekara koji je rekao da mu je Ricco prilikom prijema u bolnicu rekao da je sam pokusao da sprovede postupak krvnog dopinga i da se plasi da njegova krv koju je sam ubrizgao u svoje telo nije u redu jer nije adekvatno cuvana.Postoji pismena izjava ali bez Riccovog potpisa.Medjutim ima tu i drugog bolnickog osoblja koje je tu pricu potvrdilo.Trka kroz Srbiju bi u svakom slucaju bila atraktivnija i interesantnija.Medjutim Ricco je jedan notorni lazov i prepetenko koji je jos iz juniorskih dana poznat kao neko ko se nije libio uzimanja nedozvoljenih sredstava

    Reply
  2. robert says:

    …ipak suspendovan Ricco…nećemo ga videti na drumovima srbije…iskreno,i nije mi ga žao.

    Reply

Leave a Reply