Stević oštećen na prvoj etapi (FOTO)

Pin It

Pogledajte dobro video i ovu sliku izvučenu sa linije cilja na kojoj se lepo vidi da je prednji točak Ivana Stevića već na crnoj liniji cilja dok su Nemac i Kazahstanac iza bele debele linije. Kazahstanac (koji je skroz desno i ne vidi se u plavom dresu) je imao veliku brzinu i verovatno je posle linije cilja bio ispred svih. Stević je proglašen kao četvrtoplasirani ali se na fotografiji lepo sve vidi.

Glavni komesar je samo zalupio BiciSvet  kompijuter i nije hteo ni da pogleda ovu fotografiju sa obrazloženjem: “Da je sudija uvek u pravu”. Na foto finišu koji je on gledao se ne može lepo videti prava linija na kojoj je zapravo snimljen fotofiniš tj u kom trenutku je foto finiš uhvaćen, možda koji centimetar posle linije kada je Kazahstanski vozač već prošao

VIDEO:

(bicisvet.com/Đorđe Pejković)

Facebook Comments

comments

Powered by New Facebook Comments

9 thoughts on “Stević oštećen na prvoj etapi (FOTO)

 1. Macan says:

  “Vox populi”. Pravila igre fiksirane od strane UCI-ja su iste za sve medjunarodne biciklisticke manifestacije. Po zavrsetku etape sportski direktori ili vodje ekipa moraju napismeno dostaviti zalbu sudkom odboru. Generalni komesar UCI-ja organizuje u sa radnji sa svojim kolegama “kolegijum” na osnovu koga se razmatraju obrazlozene cinjenice. Gospodin Jean-Pierre COPPENOLLE je veoma iskusan internacionalni sudija koji je arbitrovao Paris-Roubaix, Tour de France, Tour de Normandie… Vuelta…
  Greska je na strani onih koji su zaduzeni za pracenje Ivanovog tima. Postavite se pitanje njihovih kvalifikacija a ne ovlastenih UCI-jevih sportskih strucnjaka.
  Na zalost, pre nego sto zvanicno objavite bilo kakave informacije proverite njihov sadrzaj i istininitost pomenute. S’obzirom da sam bio prisutan u motelu i na osnovu mog profesinalnog iskustva Monsieur Jean-Pierre COPPENOLLE je apsolutno u pravu.

  Reply
 2. Kizza says:

  Blic: “Gabor Kasa mladi biciklista subotičkog Spartaka sada član Manise spor (Turska) obukao je belu majicu za najboljeg biciklistu do 23 godine. Međutim, rukovodstvo Partizan „Pauer muva“ i sportski direktor tima Dušan Banović uložili su protest tvrdeći da je najbolji mladi vozač bio Jovan Zekavica koji je bio šesti u etapi”

  Reply
 3. Zlatko says:

  Stvarno ne mogu da verujem da se desavaju ovakve stvari u danasnje vreme kada je tehnologija toliko napredovala, kada je tako mocna da moze sve da se vidi, naravno ako neko to zeli da vidi. Ne mogu da verujem da moze da se dogodi takav previd ili sta god. Jos vise me iritira navedena tvrdoglavost komesara. Mogu da razumem da neko pogresi, ali ne mogu da razumem neciju bandoglavost, bahatost, i nesposobnost da prizna gresku. Koji je taj rok za zalbu? I dok to sud razmotri, ode voz, zavrsi se trka. Nadam se samo da ce ovo Stevica jos vise motivisati za dalju borbu na trci. Sreca u nesrci je to sto se ovo dogodilo na prvoj etapi.

  Reply
  1. BiciSvet says:

   Ima i može pismena žalba pa komisija pregleda u Ženevi. Ništa sudije na trci i komesar na trci. To može sve regularno

   Reply
   1. kizza says:

    Nadam se da mu neće štetiti u daljoj trci. Baš se vidi da je ušao drugi. I to da ga z…u u Srbiji :), biće dana za megdana.

    Reply
    1. BiciSvet says:

     Treći – skroz levo je pobednik koji je prošao za kamion ispred svih – 4-ta pozicija – najgora – prvi koji ispada sa podijuma

     Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *