Završena Vuelta Chiapas Mexico

Pin It

Srpski biciklisti završili su učešće na trci  kategorije 2.2 za bodove u Amerika turu „Vuelta Čiapas“ u Meksiku. Marko Stanković je u poslednjoj etapi, vožnji na hronometar u Tukstli, osvojio 13. mesto sa 1,22 minuta zaostatka dok je Esad Hasanovi bio 17. sa 1,29 minuta slabijim vremenom od pobednika Bernarda Koleksa (Meksiko, Tekila afamado) koji je stazu od 15 km na korzou u ovom gradu prešao za 20,27 minuta. Drugo mesto pripalo je nosiocu žute majice Ivanu Mauriciju Kasasu (Kolumbija, Bojaka Orgulo de Amerika) sa deset sekundi zaostatk, dok je treći stigao Visente Muga (Čile, 2R Bjanči) sa 18 sekundi slabijim vremenom.

Kasas je sačuvao žutu majicu, 23. je zavrio trku Esad Hasanović sa 28,16 minuta zaostatka!

– Čestike svim biciklistima, hvala i saradnicima u stručnom štabu na pomoći, jer su nas ojadili lopovi na aerodromu u Sijudad Meksiku i ostali smo bez dosta dresova, trenerki i druge opreme – kaže selektor Radiša Čubrić.- Kuburili smo sa delovima za bicikle, jer smo imali mnogo defekata, ali se na kraju sve dobro završilo. Pobeda u petoj etapi Marka Stankovića je lepo odjeknula u medijima. Najborbeniji je bio Hasanović, koji je imao i peto mesto u prvoj etapi. Miloš Stojanović se odlično pokazao, bio je u jednoj veoma zahtevnoj etapi 13. i tada je sa 82. mesta pomerio na 15. u generalnom plasmanu. Za njega i Kozomaru ovo je bilo  ogromno iskustvo i nadam se da će im koristiti. Trka je bila odlično organizovana sa bogatim nagradnim fondom od 100.000 dolara,  smeštaj i hrana bili su u izvanrednim hotelima i sa domaćinima smo se oprostili sa „ Hvala i doviđenja dogodine“!

U poslednjoj etapi, 47. je bio Nikola Kozomara sa 2,42 minuta zaostatka, 58. Dragan Spasić sa 3,23, a 76. Miloš Stojanović sa 4,54 minuta slabijim vremenom.

Ivan Mauricio Kasas (Kolumbija, Bojaka Orgulo de Amerika) je osvojio žutu majicu u vremenu 15:55,35 časova. Drugi je Visente Muga (Čule, 2R Bjanči) sa 24 sekund zaostatka a treći Jeison Delgado (Venecuela, Loteria del Tačira) sa 2,09 minuta slabijim vremenom. Pozicije srpskih biciklista u ukupnom plasmanu: 23. Hasanović + 29,16 minuta, 50. Stanković + 1:11,18 časova, 65. Spasić + 1:26,52, 70. Stojanović + 1:30,18, 76. Kozomara + 1:40,53. Trku su završila 82 vozača od 91 koliko je startovalo. Srbija je 12. od 16 ekipa. Pobedila je Kanels turbo iz Meksika. U plasmanu po bodovima (računaju se prolazni ciljevi i plasmani u etapama) Stanković je deveti, a Hasanović je 16. Pobedio je Horhe Kastablanko (Kolumbija).

(BiciSvet.com/bss.rs/Branimir Vasić)

Facebook Comments

comments

Powered by New Facebook Comments

3 thoughts on “Završena Vuelta Chiapas Mexico

 1. Gile says:

  Hvala na cestitkama !! Lepo je videti Da imamo podršku !!! Iako nisu bili vozači svjetske klase ali bilo je vozača koji su vozili u pro tour ekipama a interesantno da je pobjednik Trke Columbijac koji je završio 4 . U gen. Traku kroz Srbiju 2007 dok je vozio u italijansko -columbijskoj ekipi!!!

  Reply
 2. goran says:

  Čestitke za sve momke, teško je izboriti se sa svim teškoćama i biti dobar.
  Lepo je gledati svetske trke, sav taj sjaj i glamur, ali ja nikako ne mogu da se složim da se naš biciklizam gura u ćoše, da mu se podsmeva i na njega gleda kao na šačicu ludaka koji tu nešto kao pokušavaju.

  Reply
 3. Braveheart says:

  Cestitam od srca svim momcima koji su predstavljali Srbiju. Tuzno je i vrlo nepravedno sto vesti o velikim uspesima ne procita dovoljno ljudi i sto mnogi od njih cak i ne znaju sta biciklizam predstavlja i koliki rad i trud stoji iza velikih rezultata. Dragi momci, biciklisti, mozda cete morati da budete jos malo strpljivi i da i dalje u ”tisini” slavite svoje pobede i uspehe, ali sigurno ce doci vase vreme kada ce mnogi cuti za vas i hvaliti sve vase uspehe onako kako ih slave svi oni koji vas vole i koji vas podrzavaju. Do tada, ostaje da se borite prvo finansijski, a onda duhovno i fizicki….mozda u toj borbi i jeste vasa snaga, sreca, zadovoljstvo, hrabrost i zato vam od srca zelim sve najbolje!!! Hvala Bicisvet-u koji je za sada jedini primer pisanog medija u nasoj zemlji koji zna sta znaci slaviti, postovati i voleti biciklizam.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *