Povratak Valverdea

Pin It

Ovo je bila izuzetno teška sezona za Movistar. Smrt Ksaviera Tondoa>LINK i skoro fatalan ishod pada Mauricia Solera u razmaku od samo tri nedelje, bile su dve traumatične situacije koje su obeležile drugu polovinu sezone.

Neizbežan povratak Alhandra Valverdea 1. januara 2012 nakon dvogodišnje suspenzije zbog učestvovanja u „Operaciji Puerto“ sigurno će ujediniti i ojačati tim.

Evo šta o sezoni i o povratku Valverdea kaže najbolji sprinter Movistar tima, Francisko Ventoso „ Mislim da sam ove godine uradio dosta pogotovo u prvoj polovini godine, ali kasnije nije sve išlo po planu. Razlog tome bio je veoma gust raspored, sa malo odmora, zbog okolnosti unutar tima. Bilo je teško držati formu u drugoj polovini godine na nivou onog sa početka 2011. Ksavi je nastradao dok je Mauricio doživeo strašan pad u Švajcarskoj. To su za nas bili svakako najteži trenutci ne samo ove godine već i inače. Povratak Valverdea biće dobro pregrupisavanje tima. Vraćanje velikog vozača sa instinktom ubice koji svake godine iza sebe ostavi odlične pobede“ 

I pored odličnog sastava tima za 2012 Movistar će imati problem ukoliko UCI lansira novo pravilo koje zabranjuje takmičenje, i bilo kakvu umešanost u sport, vozačima koji su imali suspenziju zbog dopinga. Menadžment Movistara se nada da će Valverde biti važan podsticajni faktor unutar tima za 2012. Posle Solerovog pada uspeh tima je u mnogome opao. Samo 6 od ukupno 21 pobede ostvareno je posle Švajcarske i tog nesrećnog juna.

Valverde je nesumnjivo bio član tima za vreme rajanja suspenzije (od 1. juna 2010 do 1. januara 2012). Regularno je trenirao sa momcima iako ne uvek u istoj opremi, kao i Luis Leon Sančez koji je krajem 2010. prešao u Rabobank zbog nesigurnosti sponzorskih ugovora.

Španski časopisa „El Pais“ prenosi nezvanične informacije timskog doktora Hesusa Hojosa, koji je sve vreme bio u kontaktu sa Valverdeom. Prema njegovim izveštajima Valverde je prelazio 48.000 km godišnje, a svoje čelične mišiće i dalje drži u najboljem mogućem stanju. To znači da je Alehandro trenirao više od 130km dnevno, i to svakog dana.

To samo pokazuje koji nivo povezanosti Valverde ima sa timom, što treba da se i odrazi u narednoj sezoni koja počinje za tri nedelje u Australiji gde su i u 2011 Ventoso i momci sa velikim “M” započeli pobedama ovu sezonu.

(BiciSvet.com/cyclingnews.com/Đorđe Pejković)

Facebook Comments

comments

Powered by New Facebook Comments

3 thoughts on “Povratak Valverdea

  1. Ognjen says:

    Hah Ole, ti izgleda bas pises o onima za koje mi isti taj dan trener kaze nesto. Zna i Valverdea licno jer je on na sat odavde iz Murcie gde cesto i trenira i bas mi rece da je dosta glup :). Nemam nista protiv coveka, cak naprotiv bas me zanima kako ce se trkati posle pauze, verujem da ce mu trebati neko vreme da se adaptira kao Bassu iako je trenirao, ali izgleda mu ovde ljudi daju taj “pridev” 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *