Tour de San Luis 2012

Pin It

Trka Tour de San Luis (UCI America Tour 2.1) koja će se voziti od 23. do 29. januara, sa svojom interesantnom rutom ukupne dužine 1051km, pruža alternativu za početak sezone vozačima koji se prošlog utorka nisu našli na startu World Tour-a u Australiji. Ovogodišnje izdanje trke, koja se od 2007. godine održava u argentinskoj provinciji San Luis će, sudeći po spisku učesnika, biti najkvalitetnije do sada.

Najzvučnije ime šestog izdanja argentinske trke je svakako Alberto Contador. Posle više od pet meseci pauze Alberto Contador, koji i dalje čeka na odluku CAS-a (odluka je trebalo da bude donesena između 15. i 20 januara, ali je njeno donošenje odloženo za poslednju nedelje januara, odnosno prvu nedelje februara), će se ponovo naći na stazi. Tour de San Luis će biti prva trka za Španca ove sezone, ali i prva trka na kojoj će se, posle Tour de France 2007, sa njim u pelotonu ponovo naći Michael Rasmussen.

Na trci će učestvovati 25 timova (172 vozača) predvođenih sa pet Pro Tour i sedam Pro Cintinental timova, a pored Saxo banka-a svetsku biciklističku elitu će predstavljati i AG2R La Mondiale, Liquigas-Cannondale, Movistar i Omega Pharma-Quickstep.

Osvajač Tour de San Luis 2010, Vincenzo Nibali (Liquigas-Cannondale), se vraća u Argentinu sa željom da ponovi svoj uspeh iz 2010. godine i svakako će biti jedan od favorita za trijumf. Movistar će predvoditi Giovanni Visconti i Francisco Ventoso, dok će najjači tim na ovoj trci svakako biti Omega Pharma-Quickstep čije će boje braniti Tom Boonen, Levi Leipheimer i Sylvain Chavanel

Tour de San Luis će imati sedam etapa, od kojih će četvrta biti individualni hronometar, dok najteža dolai odmah posle i završava se brdskim ciljem prve kategorije na 1450mNv na Mirador Del Sol.

(BiciSvet.com/Nevena)

Facebook Comments

comments

Powered by New Facebook Comments

2 thoughts on “Tour de San Luis 2012

Leave a Reply