Dve trke na Eurosportu ove nedelje

Pin It

Sezona je već u punom jeku a trka na pretek. Tek što je završena Tour of Qatar stižu nova uzbuđenja na Eurosportu.

Od srede 15. II moći ćete da pratite Tour of Oman i Volta ao Algarve na Eurosportu 2.

Za razliku od pustinjske trke koja se upravo završila, trka u Omanu ima živopisan krajolik i etape koje se završavaju na brdima. Ove godine voziće se treće izdanje.

Na premijeri trijumfovao je popularni Spartakus, a prošle godine pobedu je odneo vozač Rabobanka Robert Hesink, dok su narandžasti od šest etapa imali ukupno 4 pobede i generalni plasman. Tu smo i po prvi put videli pobedu Manksmana dok je Hesink na hronometru “tukao” Kanćelaru sa 27sek.

BiciSvet za svoje verne posetioce ima VIDEO podsetnik sa prošlogodišnjih trka 

Tour of Oman 2011:

Etapa 1: Teo Bos > LINK
Etapa 2: Metju Gos > LINK
Etapa 3: Teo Bos > LINK
Etapa 4: Robert Hesink “Pobedio sam za svog oca“> LINK
Etapa 5: Robert Hesink – Hronometar > LINK
Etapa 6: Mark Kevendiš > LINK 

Za one koji ne budu u mogućnosti da isprate trku u podne, nema brige. Istog popodneva stiže nova trka sa drugog kraja sveta. Na samom jugu Portugala vozi se Volta ao Algarve. Prošle godine je upravo na njoj Filip Žilber pobedom otvorio fenomenalnu sezonu, dok je u generalnom plasmanu trijumfovao Toni Martin, a pre toga je Kontador odneo dva trijumfa 2010. i 2009.

Od ukupno 5 etapa tri pobede su odneli Nemci. Tu je Džon Degenkolb došao do svoje prve PRO pobede i to protiv najboljih sprintera. Kontador je na trećoj etapi najavio dobru sezonu ali je Britanac ipak bio bolji, dok se na četvrtoj Grajpel ubeležio na listu pobeda svog novog tima Omega Pharma Lotto. Toni Martin je za kraj pobedio hroneometar i odneo trijumf u generalnom plasmanu.

VIDEO pregled iz prošle sezone
Volta ao Algarve 2011:

Etapa 1: Filip Žilber > LINK
Etapa 2: Džon DegenkolbLINK
Etapa 3: Stiv Kumings > LINK
Etapa 4: Andre GrajpelLINK
Etapa 5: Toni MartinLINK

Snimak Trke u Omanu biće na programu Eurosport 2 svakog dana počevši od srede tačno u podne, dok će Volta ao Algarve ići UŽIVO u popodnevnom terminu od 17:30h takođe na Eurosportu 2.

(BiciSvet.com/Đorđe Pejković)

Facebook Comments

comments

Powered by New Facebook Comments

1 thought on “Dve trke na Eurosportu ove nedelje

Leave a Reply