Početak sezone za MTB takmičare u turskoj – MTB SALCANO CUP

Pin It

Aleksa Marić reprezentativac Crvene zvezde, zauzeo je odlično drugo mesto na MTB SALCANO CUP trci u “Poloneskoj” u Istanbulu u kategoriji biciklista do 23 godineu i osvojio je novih deset  svetskih bodova, prvih u sezoni!

Startovalo je još dvoje srpskih takmičara. Reprezentativac kragujevačkog Radničkog,  Bojan Đurđić je u izuzetno jakoj konkurenciji u eliti bio 12. i upisao novih šest UCI bodova, dok je Jovana Crnogorac iz BK Novi Sad bila sedma u ženskoj trci za elitu i pored problema sa biciklom i osvojila je 16 UCI bodova.

– Staza je bila prekrivena snegom, uz to i raskvašena  tako da su vozili kroz duboko blato – kaže Nemanja Vajs MTB selektor.  – Na trci su učestvovali biciklisti iz 12 zemalja što je  pooštrilo konkurenciju. U sredu se  selimo na Kipar u trening kamp “Salkano tima” i očekujem u nastavku sezone  još bolje rezultate. U celini, prijatno sam iznenađen ovim visokim plasmanima,  je  niko u Srbiji nije mogao da trenira poslednjih 15 dana zbog hladnoće i snega.

– “Salkano tim” je izvanredna odskočna daska za ovo troje  takmičara – rekao je predsednik BSS Dragan Dostanić koji je sa generalnim sekretarom BSS Petrom Rokvićem prisustvovao predstavljanju ekipe “Salkano tim” u Istanbulu.- Imaće veoma dobar program, mogu da učestvuju na  svim trkama iz UCI kalendara u Turskoj pošto Salkano izuzuetno ulaže u ovu disciplinu i organizaciju trka, a planiran je odlazak i na jake trke u drugim zemljama u regionu.  I mi ćemo biti organizatori, prva trka iz tog dela programa je “Salkano kup” u aprilu u Novom Sadu.

(BiciSvet.com/bss.rs/BranimirVasić)

Facebook Comments

comments

Powered by New Facebook Comments

1 thought on “Početak sezone za MTB takmičare u turskoj – MTB SALCANO CUP

Leave a Reply