Banja Luka – Beograd II

Pin It

Rezultati – LINK
Trka se uvek organizovala u dva dela. Prvi deo u Republici Srpskoj koji se sastoji iz kriterijuma u Banja Lui i trke do Brčkog i drugi deo koji od Bijeljine ide do Beograda. Prvi deo smo vam već predstavili OVDE.

To  su praktično tri jednodnevne trke. Organizuju se tako zbog obezbeđivanja staze različitih policija i radio veze.

Prvi dan je izuzetno brza ulična trka sa bogatim nagradam dok se druge dve UCI trke. Svakog dana plasmani su odvojeni ali su ekipe učesnice skoro iste. Pun gas svakog dana jer nema generalnog plasmana garantuje brze i teške trke za sve vozače. Uvek je neko od vozača raspoložen za trkanje jer prethodnog dana nije ništa uradio i ima dovoljno snage u nogama.

Ove godine treći dan će biti za prave trkače. Profil koji više liči na neki težak jednodnevni klasik ili etapu sa Grand Tur trke gde se rešava generalni plasman. Trasa je ranijih godina obično išla pored Save i preko Obrenovca u Beograd. Sada će na dužini od 196km biti brda na pretek, a mnogi takmičari neće biti ni svesni težine ove trke.

Ravna deonica posle starta na kojoj će svi želeti da se nađu u begu potrajaće do Šabca. Ukoliko se neko odvoji na tom delu teško da će napraviti veliku prednost jer odmah posle skretanja na jug ka Koceljevi kreće zabava. Gore dole ceo dan, prekinuće fiktivni odmor na ravnijem delu oko Uba. Nakon toga sledi ibarska magistrala i kostantan uspon ka Lipovačkim šumama a onda spust u Barajevo. Tek u Barajevu zapravo počinje trka. Ko bude imao noge za deonicu od Barajeva do Avale taj će se trkati. Ostali će ili odustajati ili će ići cik-cak do vrha Avale.

(BiciSvet.com/Đorđe Pejković)

Facebook Comments

comments

Powered by New Facebook Comments

5 thoughts on “Banja Luka – Beograd II

  1. goran says:

   Ide li i Partizan na trku? Nisam ga video u spisku ekipa.

   Reply
 1. ljiljan says:

  Kad startuje etapa Bijeljina-Beograd? Datum i u koliko sati? Hvala.

  Reply
 2. Malecka says:

  Zanimljiva završnica. 🙂 Glumčevo brdo će iscrpeti umorne, a Avala će dati pobednika.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *