Dočekan pobednik Sočija

Pin It

Pohod na etapnu pobedu pretvorio se u trijumf u generalnom plasmanu. Pet etapa, 900km, 22 ekipe od čega 3 profesionalne (Rusvelo, ISD Lampre, Itera Katusha), 120 Rusa, malo Nemaca i Turaka, i 6 Srba. Krajnji ishod: 9 sekundi prednosti za Stevića.

Prva etapa je bila prilika da, dok su sveže noge i nema favorita,  se okuša sreća i dođe do pobede. Rezultat je bilo pucanje grupe po vetru i podijum za Ivana.

Zanimljivo je to što su svi vozači najbolje ruske ekipe Rusvelo ostali u ešalonima sa zaostatkom od preko 4min iza pobednika. Narednih etapa su upravo oni rasturali grupu ali nisu mogli dalje od dve etapne pobede, dok je Stević bio u grupi sa njima i polako se pomerao ka vrhu plasmana.

BiciSvet je bio na aerodromu i dočekao naše šampione koji su, u pola veka dugoj istoriji trke, jedini uz istočne Nemce uspeli da pobede Ruse na svom terenu.

(Bicisvet.com/Đorđe Pejković)

Facebook Comments

comments

Powered by New Facebook Comments

3 thoughts on “Dočekan pobednik Sočija

 1. goran says:

  Svaka čast Steviću, ne samo za pobedu, već i za ponašanje i celokupnu ličnost. Interesuje me samo koliko je novinara, osim Đorđa, bilo prisutno na dočeku, pošto nisam uspeo da čujem ili pročitam o događaju u sredstvima informisanja. E, da je neki ATP turnirčić, bilo bi sasvim drugačije, o fudbalu da i ne govorimo…

  Reply
 2. ritte says:

  Mislim da je Tour of Turkey odlična prilika za još jedan dobar rezultat.
  Forma je tu, kompozicija staze pruža šansu za borbu i za etapu i za generalni, a jaka konkurencija trebala bi da motiviše.
  Bilo bi dobro da se Stević tamo pokaže u pravom svetlu. Čovek ima još nekoliko dobrih sezona na raspolaganju i valjalo bi da ih izveze za neki još jači tim.

  Reply

Leave a Reply