Iljo Keisse – najbolji finiš – Tour of Turkey

Pin It

Sve je izgledalo kao još jedna sprinterska etapa od 124km. Begunci su pobegli i napravili prednost od 3min a onda su ekipe krenule u lov. Sedmorka napred je vidno postajala sve umornija a grupa je bila sve bliže i bliže.

Taman kada se učinilo da će ih sustići, Iljo Keisse napao je u poslednjih 5km etape i održavao prednost ispred grupe. Keise je pistaš i zna da održava tempo ali jedno je pista a drugo drum u Turskoj.

Uzbudljiv finiš bio je na vidiku, ali niko nije mogao da predvidi koliko uzbudljiv. Na 1km do cilja “lakat” krivina i pad usamljenog Belgijanca koji je imao 30sek prednosti. Kogod je spavao uz prenos sigurno se probudio koliko sam viknuo u tom trenutku, a kolege u Eurosportu, koje su se pripremale za naredne prenose, skočile su iz stolica da vide o čemu se radi.

Pomislio sam da je sve gotovo ali je Keise pokazao da je vrhunski vozač koji ostaje smiren u trenutcima kada bi svakog drugog savladala panika. Prvo je pogledao gde su vozači iza, nakon toga je seo na bicikl i pokušao da krene dalje. Zatim je video da mu je spao lanac posle čega je smireno ponovo sišao sa bicikla i rukom namestio lanac. Sve je to potrajalo i gubio je vreme na jednom mestu dok je grupa išla 50km/h ka njemu.

Na kraju bih ovaj finiš svrstao u najuzbudljiviji koji sam ikada gledao, a još sam imao tu sreću da ga komentarišem, a evo i šta pobednik kaže o svemu ovome.

“Prvo sam pomislio “Šta da radim sada” a onda sam pogledao i video da stiže grupa. Pokušao sam da ostanem smiren i namestio lanac a onda odvezao vožnju svog života. Kao pistaš znam koliko je zaista teško uhvatiti vozača u poslednjem kilometru. Znao sam da je moguće i uradio sam to. Kada pogledate podijum videćete Kitela i Petakija iza mene što je interesantno. Posvetio bih ovu pobedu devojci i našoj ćerkici. Jutros me nazvala i rekla da je bolesna, na šta sam joj odgovorio da ću danas biti u begu da bi imale šta da gledaju”

Izmir 124km

1 Iljo Keisse (Bel) Omega Pharma-Quickstep 2:52:38
2 Marcel Kittel (Ger) Argos-Shimano
3 Alessandro Petacchi (Ita) Lampre – ISD
4 Andrea Guardini (Ita) Farnese Vini – Selle Italia
5 Mark Renshaw (Aus) Rabobank Cycling Team
6 Robert Förster (Ger) UnitedHealthcare Pro Cycling Team
7 Jean-Pierre Drucker (Lux) Accent Jobs – Willems Veranda’s
8 Daniele Colli (Ita) Team Type 1 – Sanofi
9 Alexey Tsatevitch (Rus) Katusha Team
10 Juan Jose Haedo (Arg) Team Saxo Bank
39 Ivan Stevic (Srb) Salcano – Arnavütkoy

(BiciSvet.com/Đorđe Pejković)

Facebook Comments

comments

Powered by New Facebook Comments

8 thoughts on “Iljo Keisse – najbolji finiš – Tour of Turkey

 1. Mitrekanic says:

  Cak i moj sestogodisnji sin je skakao navijajuci za ovog coveka! Kao iz biciklisticko-ribolovackih prica 🙂 A za sve ljubitelje biciklizma http://www.stopstream.tv skoro svaki dan prenosi neku trku. Uzivajmo dok nam ne zabrane za nas region 🙂

  Reply
 2. Nenad says:

  A nista nije davalo utisak da ce biti ovako, drugorazredna trka , auto put, biciklisti u jednom kamioni u drugom pravcu… a onda Keisse pravi od ove etape jednu od onih koje se ne zaboravljaju… Naravno i Djordje je tu da i autoput bude zanimljiv za gledanje, svaka cast…
  Nadam se da ces prenositi Giro…

  Reply
  1. Đorđe Pejković says:

   pa ne mogu da komentarišem u studiu i da snimam na TV kod kuće- ne ide da budem na dva mesta u isto vreme 😀 (a crkla mi je i TV kartica :-/)

   Reply
 3. Kizza says:

  Odličan finiš, i sam sam pomislio da je negde pozadi, a on kao da je našao prečicu i stao ispred grupe. Bilo bi šteta da nije pobedio. Djole, odličan si kao i uvek.

  Reply
 4. wolverine says:

  da si vikao vikao si necemo da se lazemo 🙂

  ali ubedljivo mi je najjaca slika kad svi mislimo da je on negde pozadi pitaj boga gde i jos namesta lanac (bar sam ja tako mislio ) kad eto njega pici pun gas
  u fazonu sad sam pao al niko to nije video sad cu da pobedim izinata!!!!!
  mnogo mi je smesna bila cela situacija

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *