Kontador i Baso ponovo zajedno. Liquigas & Saxo Bank?

Pin It

Sudeći po italijanskim novinama, Gazzetta dello Sport, moguć je nastanak novog ”super tima” spajanjem Liquigas-a i Saxo Bank-a. Gazeta tvrdi da oba tima imaju isti cilj. Liquigas je izgubio sponzora ali ima UCI bodove koji Saxo Bank –u očajnički trebaju kako bi zadržao World Tour licencu.

Vićenco Nibali napušta Liquigas nakon ove sezone ali će tim i dalje zadržati Basa, Sagana, Vivianija, Mosera i Karuza.

Gazeta navodi da će Nibali preći u Astanu, dok će Silvester Šmid i Denijel Os otići u BMC. Roman Krojciger je rekao da ostaje u timu a Đanluka Brambila (Colnago) i Alesandro De Marki  (Androni Giacattoli-Venezuela) će mu se navodno priključiti.

Bjarne Ris je potvrdio da će obezbediti mesto Kontadoru u Saxo Bank-u. Od Alberta se očekuje da obnovi ugovor sa danskim timom nakon isteka suspenzije, početkom avgusta.

Baso i Kontador su već ranije vozili za isti tim, Discavery Channel 2007.godine, ali samo par meseci.  Baso je je prekinuo ugovor pre nego što je odslužio kaznu zbog dopinga. Ova dva vozača kažu da imaju jako dobar odnos.

(BiciSvet.com/cyclingnews.com/DraganaPetrović)

Facebook Comments

comments

Powered by New Facebook Comments

2 thoughts on “Kontador i Baso ponovo zajedno. Liquigas & Saxo Bank?

  1. bobcha says:

    Tesko ce to biti izvodljivo, ali ipak bilo bi dobro da se desi. Problem je Cannondale, a Contador ima ugovor sa Specialized-om. Mada iz iskustva sa Leopardom i Radioshackom nista nije nemoguce, iako su svi negirali spajanje, iz oba tima, ipak se to i desilo

    Reply
  2. Dado Loncar says:

    Moja dva omiljena asa u istom timu…držim palčeve za realizaciju ove ideje!!!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *