Kratak rezime karijere – Chris Froome

Pin It

Aleks Karara, koji je agent velikom broju biciklista, se uveliko kockao sa njim kada mu je prošle godine isticao ugovor sa SKY timom. Imali su konkretne ponude od timova Cofidis i Garmin ali je Aleks odlučio da sačeka tu Vueltu 2011.

Na Vuelti 2012 je pokazao da je samo čovek a na Svetskom je potvrdio ono što svi znamo – da je nesebičan radnik. Njega i dalje muči dugotrajna parazitska bolest, o čemu smo pisali OVDE a evo i kratkog podsećanja kako je njegova karijera išla uzlaznom putanjom:

Septembar 2006
Frum je predstavljao Keniju na Svetskom prvenstvu u Salzburgu. Završio je 36. sa 3 i po minuta zaostatka za Dominikom Kornuom.

Jul 2008
U Barloworld timu je bio pomoćnik mladom lideru Mauriciju Soleru i to na svom prvom grand turu koji je završio na poziciji 84.

Maj 2009
Završava na šestom mestu četrnaeste etape na Điru. Sajmon Gerans pobeđuje na „Cole di San Luca“ u Boloniji a Kris Frum završava trku na 33. poziciji u generalnom.

Maj 2010
Ponovo na Điru, ali ovog puta u timu SKY, Frum je bio diskvalifikovan na etapi broj 19.zbog držanja za motor. On kaže da je već bio odustao tada.

Septembar 2011
Pobeda na Vuelti na usponu „Pena Cabarga“ tek na etapi broj 17 kada je bilo jasno da SKY gubi trku. Pobeđuje Koba ali ne uspeva da ga previše uzdrma sa vrha generalnog plasmana. Završava drugi sa 13sek zaostatka.

Jul 2012
Drugi na Turu, ali vidno jači od pobednika Bredlija Viginsa. Treći na hronometru na Olimpijadi

2013?

Facebook Comments

comments

Powered by New Facebook Comments

6 thoughts on “Kratak rezime karijere – Chris Froome

 1. Dejan says:

  Kontrole su puno strožije danas, valjda bi već sve izašlo na vidjelo. Osim ako oni u SKYju imaju neki novi doping koji WADA, TdF ne mogu provalit. A fakat istina je da SKY imali tim ko nekad US Postal, hvatali su bjegunce ko od šale. Razbucaće ih Alberto dogodine!

  Reply
 2. Dusan says:

  Plasim se da se za neku godinu ne ispostavi ovo sto je svima i ranije bilo jasno u vezi Armstronga i njegove ekipe.
  Sky je bio neshvatljivo dominantan na Touru ove godine.Prosto je neshvatljivo da tako mogu da idu ljudi na vodu i so.Drugi kao da nisu postojali i kao da su tu bili turisticki.Contador,Valverde,Rodriguez,Nibali,Menchov i mnogi drugi su jos kao juniori bili klasa za sebe sto se za Frooma i Viginsa ne moze reci.Naravno da imaju velike motore,ali opet ponavljam da je cela ekipa bila nenormalno jaka i da je to meni licno veoma sumljivo i apsolutno asocira na Armstronga i drustvo koje se zaboga sada pokajalo i sve iznelo u javnost misleci da ce biti amnestirani zbog toga i da ce postati>bolji ljudi<.Svi su to radili i koristili u tom periodu samo sto je neko bio snalazljiviji i sa znatno vecim motorom kao sto su Armstrog i Ulrich

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *