Omega Pharma-Quick Step ostao bez sponzora

Pin It

Posle Holandije i odlaska Rabobank-a najbolji belgijski tim ostao je bez svog drugog sponzora prenosi Sporza.be

Kuwait Petroleum International (poznatije Q8) odlučili su da prestanu sa sponzorstvom biciklizma naglašavajući da to nema nikakve veze sa slučajem Armstrong.

Naša odluka nema nikakve veze sa nedavnim doping aferama. Imali smo 7 lepih godina u biciklizmu a sada želimo da se okrenemo novim sponzorstvima. Ova odluka je doneta još u avgustu“ navodi se u njihovom izveštaju. Teško je poverovati da njihova odluka nema veze sa slučajem Armstrong jer je upravo jedan od vozača tima bio ključni svedok u ovom procesu. Levi Lajphajmer je nedavno zbog toga dobio šestomesečnu suspenziju. Q8 se povlači iz ekipe iako je tim dobio novu zvezdu – bivšeg svetskog šampiona Marka Kavendiša.

Da podsetimo da su pored Rabobank-a iz sporta nedavno istupili i Spidertech koji je ukinuo dosadašnju kanadsku ekipu (sa obrazloženjem da se čeka bolji sponzor za PRO Tour 2014 godine), kao i Chipotle koji je sponzorisao kontinentalni tim u USA (podmladak GARMIN-a)

(BiciSvet.com/cyclingnews.com/Đorđe Pejković)

Facebook Comments

comments

Powered by New Facebook Comments

2 thoughts on “Omega Pharma-Quick Step ostao bez sponzora

  1. Zlatko says:

    “Bravo” za “velikog” NADOPINGOVANOG LENSA. Koliko je nekada promovisao biciklizam, i uzdizao ga u neslucene visine, toliko ga danas oskrnavio i osakatio, i spustio na prilicno niske grane. Sponzori polako beze, jedan po jedan, ali nema veze. Biciklizam je previse veliki i previse pelemenit sport, koji je iznad svakog pojedinca, toliko veliki da ne moze da ga unisti niko, pa ni prevarant i narkoman kao sto je “veliki” NADOPINGOVANI LENS. Moze mu zadati veliki udarac, na zalost, ali ga ne moze unistiti i to je ono najbitnije, najbitnije za prave bicikliste i prave i istinske zaljubljenike u biciklizam.

    Reply

Leave a Reply