Armstrongovo priznanje 2.deo full video

Pin It

Lance-Armstrong-Oprah-InterviewReakcije iz sveta povodom prvog dela ispovesti su različite. uglavnom nisu zadovoljni jer opra nije slomila Lensa do kraja.

Opra je sa druge strane dobila ono što je htela još medijske pažnje i milionski auditorijum, ako joj je to uopšte i potrebno.

Drugi deo intervjua se najviše odnosi na armstrongov privatni i poslovni život. Kristi mu je bila podrška za ponovni povratak, kada je vozio čist, a koji je sa druge strane bio inicijalna kapisla za sunovrat, i odlazak sponzora u istom danu koji je po Armstrongovim rečima: “Dan vredan 75 miliona dolara”

Tokom intervjua Armstrong je doživeo malu emotivnu krizu kada je pomenut njegov 13-godišnji sin Luk koji ga je branio u školi.

Tada sam znao da mu moram reći. Nikada me nije pitao. Nikada nije rekao: ‘Tata, je li istina’. Verovao mi je. A to je čuo na stepenicama. Rekao sam mu da me više ne brani. Da ako mu neko nešto kaže, da me ne brani. Samo da kaže da mi je žao. Rekao mi je: ‘Volim te, ti si moj tata i to ništa neće promeniti’. Hvala Bogu da je više na Kristin (Armstrongova prva žena i Lukova majka)”, jedva je progovorio Armstrong sa suzama u učima.

“Fondacija je kao moje 6-to dete. Da istupim iz nje mi je bilo veoma teško. Nisam bio prisiljen da odem. Za LIVESTRONG je to najbolje ali mene boli kao sam đavo. To je najniže što sam pao”

Zaslužujem da budem kažnjen. Ali nisam siguran da sam zaslužio smrtnu kaznu. Neću da lažem. Voleo bih dad a imam šansu da se ponovo takmičim, ali to nije razlog zašto ovo radim”, rekao je Armstrong u mnogo emotivnijem drugom intervjuu sa Oprom Vinfri

“Sebično, želim da dobijem šansu da se takmičim, da mi ukinu doživotnu suspenziju. Ali realno ne verujem da će se to dogodoti. Moram da živim sa tim”.

“Osećam se poniženo, posramljeno. Sve ovo je ružna stvar. To je process. Ja verujem da sam na početku procesa”.

Facebook Comments

comments

Powered by New Facebook Comments

7 thoughts on “Armstrongovo priznanje 2.deo full video

 1. Slobodan says:

  Zdravo Đorđe,

  Hvala ti što vodiš računa da se sve loše što je Lens uradio TDF ne zaboravi, jadan
  on zbog para koje je izgubio i koje će morati da vrati srpski rečeno: džukela koja je
  pokušala da uništi najveću sportsku ikonu Evrope – TDF, on je bio samo bleda senka
  velikih vozača, pa je utehu našao u navodnim lekovima protiv raka, droga u prevodu,
  spadam u one koji su gledali TDF 1999 i bio sam uveren da je na nečemu, a imao je
  od koga da uči od čika Grega, a uveren sam da su razne afere njegov recept da
  uništi evropski biciklizam, pošteno i uspeo je u tome. Oni koji su na njegovoj strani
  treba da se zapitaju kako je bilo onima koji su čisti gubili od njega, poput Virenka, ili
  klodena, koji je gubio od dvojice na belom, i setite se Flo Džo Merion Džons, ili
  Flojda Lendisa koji je kršio veru da bi vozio za lensa ne treba njegovo ime pisati
  velikim slovom, a nadam se da ćeš uvek da ga podsetiš na narkobosa Lensa

  Pozdrav

  Slobodan

  Reply
 2. Cane says:

  Ja ne mislim da je Opra bila loša, naprotiv. Nije Armstrong imao nameru da ispriča sve tačno šta i kako. Daleko od toga. Da je odmah skočila na njega sa konkretnim teškim pitanjima, on bi ustao i otišao. I ovako je više puta rekao da neće da odgovori. Voditelj treba lagano da lomi gosta, da on postepeno prelazi svoju liniju preko koje nije mislio da pređe, da bi se došlo do najbitnijeg. Kao kad je Lari King od Niksona izvukao priznanje da je kriminalac (suštinski).

  Imajući u vidu da sigurno ne zna ništa o biciklizmu ;), mislim da je Opra bila odlična. Više puta se vraćala na stvari koje bismo mi prihvatili kao “podrazumevane” i postavljala pitanja. S druge strane, Opra se često postavljala kao neka brižna majka, puna razumevanja, ne bi li ga opustila i uspostavila neko poverenje (sa psihopatom). Činjenica je da ga Opra nije skroz slomila, a da bi neki bolji voditelj uspeo. Jer, Opra ima emisiju u kojoj slavi svoje goste i nije naviknuta na ovako nešto. Loše je i to što je Armstrong, u velikoj meri, ostvario svoj cilj. Jeste rekao mnogo više nego što je hteo, ali je odradio sve po receptu “I ja sam čovek, a Monika Levinski ga tako dobro…” Već je dokazano da Ameri padaju na to i to mu je jedino važno.

  Vidi se i da mu je važno samo da sebe i dalje prikazuje kao sveca, doteranog, kulturnog, sa kao nekim kajanjem. Kaže da je sva krivica na njemu, ali nijednom nije sebe optužio za bilo šta. Bio je siledžija, ali neki mnogo tih, miran, fin i nežan siledžija. I stalno za sve optužuje Lendisa, koji nije bio na njegovoj strani. A za doktora i ostale koji su bili na njegovoj strani, “neće da optužuje druge”. Nije rekao da je “debela kučka”, jer bi onda sve Amerikanke bile protiv njega.

  Jedino mi je žao tog jadnog deteta, Ako se i on već odavno ne drogira. Imati planetarno poznatog oca sigurno je bio veliki teret, a tek sad… Ne smem ni da zamislim. Čovek koji je sopstvenom sinu, klincu od 13 godina (koji je ionako sav pogubljen u tom uzrastu) uništio život. I pokazao kako se isplati biti narkoman i kriminalac, ako si bolji od ostalih. Ali, od svega toga, on pamti samo kako je izgubio 75 miliona dolara od Najkija… A nije ih, čak, ni izgubio, nego ih samo nije dobio, jer se pare od ugovora nikad ne isplaćuju sve unapred. I zašto nije pomenuo koliko je para ukupno zaradio kao najpoznatiji svetski narkoman? Na tih nedobijenih 75 miliona verovatno ide bar 750 miliona koje je ukrao, a ne spominje vraćanje.

  I to je bio njegov cilj – pridobiti američku javnost za sebe, da bude toliko popularan, da postane neisplativo i pogubno tražiti odštetu od njega. A nikog drugog, od svojih prijatelja, nije upleo ni u šta. Droga mu u krv padala s neba, preko kiše. U stvari, samo je falilo da kaže kako ga je drogirao “Svevišnji”. Bio bi to istovremeni orgazam cele Amerike.

  Reply
 3. Joca says:

  A sve je moglo i bez suza,zašto uvek suze i patetika? Nego, nešto ne vidim komentare Lensovih fanova iz Srbije, onomad su bili spremni desnu ruku da daju za njega a sad ni traga ni glasa. Šteta!

  Reply
  1. Đorđe Pejković says:

   ja ću ti reći kakav je generalno utisak – sad kažu nešto tipa:
   “Svi se drogiraju ali samo šampioni priznaju” ili
   “Bio i ostao legenda štagod da je radio i radiće”
   i sve u tom stilu…neutralno pozitivno kao i njegove laži :-/

   Reply
 4. darko says:

  Ne bih mu dozvolio ni da uzivo gleda bilo koji sport a ne da se takmici. Nije tu u pitanju jedna godina/trka nego cela karijera je cista prevara.

  A sto neko rece i u pravu je, i drugi su se dopingovali pa su dobili godinu-dve. Nesto mi tu ne stima najbolje. Videcemo da li ce nesto uopste i biti ali i Hinkapi je priznao da se dopingovao. Da li ce i njemu biti oduzeti svi plasmani ili ce biti pojeo vuk magarca?

  Reply
 5. SuperHik says:

  Šta kaže na ovo onaj boem što mu Lance pozdravio staramajku?

  Reply
 6. goran says:

  Gledao danas na TLC-u.
  Stvarno mu je bilo teško, pogotovo kad je rekao za onih 75 M$ koji odoše u trenutku.
  Sve da mu zadnjicu stave na vrelu ringlu , ja mu ne bih ništa verovao. Čak ni da je bio bolestan od raka.
  Priča se o tome kada bi mogao ponovo da se takmiči. Pre bi trebalo kada će izaći iz mardelja.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *