Campagnolo – 80. godina

Pin It

campagnolo-80-aniOdbrojavanje na zvaničnom sajtu je počelo – LINK – Kampanjolo ove godine slavi 80-ti rođendan i tim povodom za dan-dva biće u opticaju nova grupa delova u čast ovog jubileja.

Za one koji možda ne znaju Tulio Kampanjolo je smislio menjač pre 8 decenija. Ideja je došla kada je polugom na zadnjoj viljušci prebacivao lanac sa jednog na drugi zupčanik (koliko ih je tada bilo) i razmišljao “Mora da postoji bolji način“? Čika Tulio je zaslužan za 135 patenata u biciklističkoj industriji.

campagnolo-2013

Kao što to obično biva cena nove grupe nije poznata, ali biće poprilično visoka – u to ne sumnjamo. Pored nove grupe u opticaju će se  naći i poseban par karbonskih točkova tj. dva para: karbonski i kombinacija karbon-aluminijum.

Ljudi iz Italije su otišli i korak dalje pa su povodom jubilarnog rođendana angažovali i Amerikanca Darena Krispa da im napravi titanijumski ram na kome će nova grupa biti zvanično predstavljena. “CRISP” je već predstavljen na posebnom sajtu.

U galeriji slika pogledajte i dve fotografije Kampanjolo grupe povodom proslave 50 godina. Ovaj redak primerak je sada star punih 30 godina i nikada nije izvađen iz plave kutije a izrađen je pod rednim brojem 397:

(BiciSvet.com/Đorđe Pejković)

Facebook Comments

comments

Powered by New Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *