TDF’15 E7 Fougeres 190km

Pin It

Vozači će konačno imati šanse da se malo opuste i oslobode stresa jer je ovo prva (a možda i jedina etapa) bez ikakvih klopki- nema kaldrme, nema brda (zanemarite uspon 4. kategorije na samom startu) i male su šanse za bočne vetrove. Vozači će se na ovoj etapi nostalgično sećati vremena kada su prvu nedelju koristili da uđu u formu. Ova etapa je potpuno ravna i ide kroz Romandiju i Bretanju i iako je duga 190,5 km možemo reći da nije previše zahtevna.

07.PROFIL

Ovo je etapa koja u potpunosti pripada sprinterima, jer na 65km od početka ima prolazni cilj koji će najbržem doneti 20 poena, a zatim na cilju može da se osvoji novih 50 poena. Ovo može biti krucijalni dan za vozače koji žele da osvoje zelenu majicu. Ovo će zvučati neverovatno, ali ovo može biti poslednji grupni sprint do Pariza 16 dana kasnije. Da to nije slučaj ovo bi bila vrlo nezanimljiva etapa, sa begom koji bi bio lako dostignut. Međutim danas će se ići mnogo brže jer grupa neće pustiti beg do prvog prolaznog cilja i to može biti dodatan začin na ovoj etapi.

IGRA POGAĐANJA PBEDNIKA – pravila nadam se da već znate: ko prvi pogodi pobednika dobija nagradu – FORCE KAPU. Prognoze ostavite ukomentarima ispod – komentari će biti vidljivi posle etape. Svi ostali koji pogode računa im se pogodak za glavnu nagradu FORCE kacigu koju dobija onaj ko ima najviše pogodata za vreme tour-a -> Sponzor igre je BAJK GARAŽA

R E T R O S P E K T I V A —————————————————- www.bajkgaraza.com  

Izgleda da je na ovogodišnjem Turu i u ovoj blago rečeno haotičnoj prvoj nedelji moguće imati miran dan bez padova i pucanja grupe. Na ovoj sedmoj etapi videli smo 26. pobedu Marka Kevendiša na najvećoj svetskoj trci a prve u 2 godine. Lidersku majicu bi danas trebalo da preuzme Kris Frum koji je odbio da majicu nosi juče jer nije hteo da nosi majicu koja bi mu pripala posle odustajanja Tonija Martina….
Ponvo na podijumu Tour-a posle 2 godine > KOMPLETNI REZULTATI <

cavendish-2015U završnici današnje etape videli smo prvi put da najbolji sprinter ove sezone Aleksander Kristof ima organizovanu liniju za lid-out međutim ruski tim nije uigran. Kristof je ostao na točku Luke Paolinija duboko unutar poslednjih 200m, i dalje je čekao na točku Italijana dok su Sagan. Kevendiš i Grajpel prozujali pored njega. Kevendiš slavi ubedljivo na liniji, iza njega Grajpel koji zadržava zelenu majicu, treći je Sagan koji je uzeo novih 4 sekundi bonifikacije i sada je na samo 5 sekundi iza Krisa Fruma. Sutra je etapa do Mur de Bretanja, sprinterska završnica na kratkom, strmom usponu, praktično krojena za Sagana, ukoliko bi Slovak pobedio ili bio drugoplasirani uzeće 10 ili 6 sekundi bonusa i preuzeće žuti dres od Britanca.

Rezultati

GENERALNI

(BiciSvet.com/cyclingnews.com/Dimitrije Partonjić)

Facebook Comments

comments

Powered by New Facebook Comments

51 thoughts on “TDF’15 E7 Fougeres 190km

 1. Dovla says:

  Da mi je znati kad je Sagan uzeo etapu na TdF poslednji put, nevjerovatno… Mada je i Cav dugo apscinirao.

  Miran dan, Đorđe, ha?
  Paolini tested positive for cocaine the day of the cobbles

  Reply
  1. noname says:

   Kakav slavan zavrsetak karijere. Bio pozitivan na kokain u sred Tura hahahaha.

   Reply
   1. Boris Stanković says:

    Što reče neko ja ne bih vozio kocku da sam znao 🙂

    Reply
 2. Doktor says:

  Idem sa saganom i jedva čekam kraj ove etape da na bude veći izbor za pogađanje, danas će se Kevendiš, Sagan, Grajpel i Kristof pomenuti u 95% postova :).

  Reply
 3. Mare Pannonium Garden says:

  Grajpel. I to ne zato što mislim da će da pobedi (verovatno hoće), već zato da pomonem Saganu da pobedi.
  Grajpel je glavni favorit, a Sagan stalno stiže drugi. E ja glasam za favorita, a pošto u kladionici stalno promašujem za

  jedan, eto Sagana na prvom mestu! Super sam ovo smislio, moram da zapišem 😉

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *