Vuelta’15 E17 Burgos 37km

Pin It

Jedini individualni hronometar ovogodišnje Vuelte je velika prednost za nešto bolje hronometraše u vrhu generalnog u odnosu na prave brdaše.
Trasa hronometra je gotovo u potpunosti ravna. Na početku, odnosno u prvi 9km se nalazi vrlo blagi konstantan uspon do mesta Kastiljo. Od tačke pa do cilja cela filozofija se svodi na to ko može da okreće pedale najbrže na najvećim prenosima. Najveći favoriti su svakako momci koji se spremaju za svetsko prvenstvo u Ričmondu (SAD) u ovoj disciplini, a od imena prisutnih na trci svakako se izdvaja Tom Dumulan.

17.vuelta-15-PROFIL

Iako nije za očekivati prevelike razlike među kandidatima za sam vrh u generalnom, možemo očekivati da neki vozač ima loš dan. Videli smo 2010. godine Hoakima Rodrigeza kako je izgubio čitavu trku u Penjafielu, a ni Nairo Kvintana ne pamti po dobrom hronometre na Vuelti, pošto je prošle godine upravo na hronometru prebrzo uleteo u jednu krivini, pao preko volana i bio primoran da napusti trku.

https://www.youtube.com/watch?v=RiE7OPLswOQ

(Bicisvet.com/Dimitrije Partonjić)

Facebook Comments

comments

Powered by New Facebook Comments

2 thoughts on “Vuelta’15 E17 Burgos 37km

  1. noname says:

    Bilo je u istoriji i sada je puno jakih brdasa, puno jakih sprintera, puno jakih hronometrasa ali vozac kao sto je Valverde se radja jednom u 50 godna. Veliki rispekt za Grandea u 35 godini vozi kao lav u 2 meseca odvoziti na ovako visokom nivou Tur i Vueltu je nezamislivo.

    Reply
  2. brane says:

    jedva cekam da se zavrsi hronometar. samo zbog domulana. precerase vise sa nim. Ok jeste napravio iznenadjenje i dobar je u hronometru od vozaca koji pretenduju za GC. ali toliko je paznje dobio da je to strasno. svi ostali vozaci i sve ostale majce nisu zajedno dobile paznje kao Tom. i to da svi koji se bore za vrh moraju imati 2-3min bolje vreme od njega? pa mislim da malo preteruju. nisu svi losi vozaci na hronometru samo je on bolji. al za 3min? ne verujem. jos da se zavrsi hronometar pa malo da odmorim od Toma. a ako se oduva sve na hronometru toliko ce se pricati samo o njemu da je najbolje da prestanem da gledam Vueltu inace cu poceti da ga sanjam 🙁

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *