Majorka Čelendž 2016

Pin It

Sezona biciklizma je uveliko počela trkama u Australiji i Argentini, a pravo trkanje u Evropi počinje na španskom ostrvu Majorci. SAJT TRKA U pitanju su 4 zasebne trke od 28. januara pa do prvog februara. Kao i uvek ove prve trke nam služe da vidimo promene u pelotonu. Na Majorci će biti prisutni vozači iz samog svetskog vrha i trebalo bi da imamo uvid u to kako će njihove ekipe funkcionisati ove sezone.

Početkom prošle sezone 2 od 4 trke pobedio je Mateo Peluči iz tima IAM, a po jednu pobednik etape sa poslednjeg Tura Stiven Kamings i Alehandro Valverde. Ove godine će konkurencija biti još jača. Silno ojačani tim SKY dolazi sa bivšim svetskim šampionom Mihalom Kviatkovskim i Benjatom Inčaustijem. Valverde će se sa svojim Movistar timom boriti da bar ponovi prošlogodišnji uspeh, a možda probati i nešto više. Videćemo i južnoafrički tim Dimension Data, a koji smo prošle godine znali kao MTN-Qhubeka, koji ove sezone u svojim redovima ima Marka Kevendiša.

mallorca challenge

Trek tim dolazi sa Fabuom Kanćelarom, Loto tim dolazi sa Andreom Grajpelom, Kofidis će imati Nasera Buhanija a itekako će zanimljivo biti za videtu Britansku nacionalnu selekciju predvođenu Serom Bredlijem Viginsom. Obratite pažnju na sjajnog Čeha Zdeneka Štibara kao i na sjajnog Litvanca Ramunasa Navardauskasa iz Kenondejl tima.

Prva trka 28. januara  je Trofeo Felanitx, koji je prošle godine osvojio Peluči. Sledećeg dana gledamo Trofeo Pollenca koji je prošle godine pripao Kamingsu, pa sledi Trofeo Serra de Tramuntana na kome titulu brani Valverde. Ovo četvorodnevno nadmetanje na ostrvu poznatom po luskuznim odmaralištima završava se trkom Trofeo Palma prvog dana februara koji je prošle godine pripao Pelučiju. Dakle, ovo su sve zasebne trke, ima i sprinterskih i planinskih, ne formira se generalni plasman i videćemo 4 različita pobednika.

IV – REZULTATI  – Trofeo Palma

III – REZULTATI –  Trofeo Serra de Tramuntana

II – REZULTATI – Trofeo Pollenca

I – REZULTATI – Trofeo Felanitx:

(BiciSvet.com/Dimitrije Partonjić)

Facebook Comments

comments

Powered by New Facebook Comments

2 thoughts on “Majorka Čelendž 2016

  1. Loki says:

    Jedva cekam da krene sezona… Smorio sam se preko zime. A ovo sto se vozi po drugim kontinentima sve u 3-4h nocu. 😀 Cini mi se da ce ova godina biti paklena. Toliko dobrih vozaca haos. Ne zna se gdje sta ocekivati. 😀

    Reply

Leave a Reply