Tour of Qatar ’16

Pin It

Posle Trke u Dubaiju gledamo novu trku u arapskim pustinjama, ovoga puta trku kroz Katar. Karakteristike ove trke su odsustvo planina ili bilo kakvih uspona. Za generalni plasman presudan može biti individualni hronometar dug 11km, ali i bonifikacije na liniji cilja pošto se na ostalim etapa očekuju grupni sprintevi.

qatar-16

U Kataru će veliku borbu voditi možda najdominantniji sprinter prošle sezone Aleksander Kristof sa svojim Kaćuša timom, Mark Kevendiš u svom novom južnoafričkom timu, te Saša Modolo iz Lamprea, Guardini iz Astane, mladi Moreno Hofland iz Lotto NL Jumbo tima i Sem Benet iz Bore Argon-više o trci pisali smo OVDE

Što se pomenutog hronometra tiče, možda i najveći favoriti su Holanđani Lars Bum i Hos van Emden ali pitanje je da li mogu da naprave dovoljnu razliku za visok plasman u generalnom. Primetite da na STARTNOJ LISTI nedostaje veliki broj World Tour timova. Razlog tome možda je sukob VELON-a sa ASO organizacijom, a možda i kvalitetna ponuda trka u Španiji ovog februala ili to što se mnogo vozača ranijih sezona povredilo upravo na ovoj vetrovitoj i nervoznoj trci?

Stage 5 – Sealine Beach Resort › Doha Corniche 114km <REZULTATI

Stage 4 – Al Zubarah Fort › Madinat Al Shamal 189km<REZULTATI
Žuta majica dobija defekt na 8km do cilja i ćao zdravo generalni plasman. Prvo stajanje mehaničar loše menja točak onda mu timski kolega daje svoj bicikl dva broja manji na kome završava pola minuta iza glavne grupe

Stage 3 (ITT) – Lusail › Lusail 11km<REZULTATI

Etapa 2 – Doha › Doha 135km <REZULTATI
ps: Andrea Palini (Skydive Dubai) poobarao društo samo tako :/
video na 6:45 – Beli dres> zakačio nečiji točak ispred i naglo se pomerio u stranu

Etapa 1 – Dukhan › Al Khor Corniche 176km

Facebook Comments

comments

Powered by New Facebook Comments

1 thought on “Tour of Qatar ’16

  1. maremare says:

    Etixx fali jer su se posvađali sa šeicima,zavlačili kad su pobjeđivali i nisu na vrijeme dolazili na podijum nego su davali intervjue,mijenjali sprinterice itd.

    Reply

Leave a Reply