TDF1’16 Vielha Val d’Aran – Andorre Arcalis 184km E9

Pin It

Ovo je etapa koja je izrazito teška na startu, dosta teža u sredini i pakleno teška na kraju.
Arkalis je relativno nov uspon na Turu i pojavio se samo 2 puta do sada. Jednom 1997-e kada je Jan Ulrih ovde imao monstruozni napad kojim je praktično osvojio ceo Tur.

09-PROFIL

Drugi put Arkalis je bio na trci 2009-e kada je recimo Bredli Vigins prvi put postao ozbiljan konkurent za generalni plasman. Počeo je uspon kao dobar hronometraš, bio je blizu vodićima u generalnom i uspeo je da završi etapu u grupi sa Armstrongom, Šlekom i Nibalijem. Ovo je još jedan od ključnih dana na ovogodišnjoj trci. Pre mnogo teškog finalnog uspona slede 4 duga i strma brda koji će iscediti snagu vozačima pred glavni okršaj. Poslednji uspon ima veliku varijaciju u procentima nagiba i tako krije velike klopke.
NAGRADNA IGRA IMA – PROGNOZE DO 12h SVAKI DAN RAZLIČITE NAGRADE – SPONZOR:

sportzona

RETROSPEKTIVA:

Kakva epska etapa na Andori Arkalis. Po pravoj letnjoj oluji i gradu na visokim vrhovima male kneževine, heroj dana je Holanđanin Tom Dumulan. Vođa Giant tima je pobedio najtežu etapu u Pirinejima i već treći grand tur za redom osvaja etapu. Iskoristio je jednu lakšu sekciju i otišao od Rafala Majke i Ruija Košte koji su se posle borili samo za podijum.

U glavnoj grupi, konačno su viđeni pravi napadi na Krisa Fruma. Pokušali su Nairo Kvintana, Riči Port i Dan Martin. Međutim Port je mrao da čeka svog lidera Tidžeja van Garderena i zbog toga nije napadao, već prosto usporio grupu da bi se Amerikanac vratio. Sa njima je bio i mladi Britanac Adam Jejts u beloj majici koji je sa njima stigao na cilj. Rodrigez, Molema i Meintjens su stigli iza, pa tek posle van Garderen i Krojciger.

Fabio Aru je praktično eliminisan, nije imao snage i izgubio pedesetak sekundi u odnosu na Fruma. Naravno, jedan veliki favorit je danas odustao, Alberto Kontador je procenio da neće moći da se oporavi i povukao se iz trke.

VIDEO

REZULTATI

Facebook Comments

comments

Powered by New Facebook Comments

45 thoughts on “TDF1’16 Vielha Val d’Aran – Andorre Arcalis 184km E9

 1. talas says:

  Лепо ја ономад рекох да ако ће Контадор да одустане то ће му бити најбоље када пређе Пиринеје. Ако ништа друго бар сам то убо.

  Reply
 2. Wani says:

  Zao mi je Kontadora. Nema za njega vise Tura. Poslednja sansa mu je zapravo bila 2014-e godine, kada je bio duplo jaci od svih, ukljucujuci i Fruma. Pratio sam ga cele godine. Dobio je Fruma svaki put te sezone, medjutim pad par dana posle starta Tura, odustajanje. Kasnije je i na Vuelti pokazao koliko je zapravo bio jaci od Fruma, posto su u isto vreme otkazali Tur. Nadam se da ce se prijaviti na Vueltu za kraj 🙂

  Reply
  1. NP says:

   Potpuno se slazem sa tobom takodje mislim da se Frumova snaga preuvelicava jer prethodnih godina je Sky na tempo razbijao sve ostavljajuci Fruma samog a na kraju kad Port zavrsi smenu i Kintana je bio 10 metara iza tako da Frum kratko ubrza i nastavi na tempo,a danas Sky nije otresao nijednog favorita pa ni Frum nije uspeo da ih otrese.

   Reply
 3. Boris Stanković says:

  Kasno sam ustao, pa da pribam neki rizik kroz beg:
  Frank Schleck

  Reply
 4. talas says:

  Здрав разум говори-Фрум, или можда Кинтана. Али, ја не бих био ја када не бих био другачији од свих. Мој фаворит-Илнур Закарин. Ако је се опоравио од пада на Ђиру, ово је етапа за њега.

  Reply
  1. talas says:

   Лепо ја јуче рекох да је за Контадора најбоље да одустане када пређе Пиринеје. Ако ништа друго бар сам то убо.

   Reply
 5. Predrag says:

  Frum, obzirom da se svi ostali “trkaju” kao seka-perse.

  Reply

Leave a Reply