TDF’16 Limoges-Le Lioran 216km E5

Pin It

Tur je prvi put u Centralni Masiv došao tek 1950. godine. Utisak je da je ovo jedan od najzabačenijih delova Francuske: slabo naseljen, negostoljubiv i poznat po vrhunskom siru i nije preterano pogodan za biciklizam.

05-PROFIL

Takođe, etapa Tura nije dostigla 1500m nadmorske visine još od 1979. godine kada je u najtežem otvaranju Tura ikada bilo 3 planine u Pirinejima u prva 4 dana. Na ovoj etapi u finišu se nalaze 4 teška uspona, uključujući i uspon druge kategorije Pejrol. To je najveći prevoj u Centralnom Masivu i nalazi tik ispod vulkanse kupe Poa Meri, koje glasi za jedno od najkišovitijih mesta u zemlji. Kraj etape je dovoljno težak da probudi favorite za generalni, iako je poslednji uspon dug svega 3,3km i zaravnjuje na 2km do cilja. Ovo je dan za generalni plasman, sviđalo se to favoritima ili ne.
NAGRADNA IGRA IMA – PROGNOZE DO 12h SVAKI DAN RAZLIČITE NAGRADE – SPONZOR:

sportzona

RETROSPEKTIVA:

Prva brdska etapa i odmah je viđen i prvi uspešan beg. Da će se to desiti, bilo nam je jasno kada je na 60km do cilja bilo 15 minuta prednosti za begunce.

Napred su bile 2 grupe, u prvoj Greg van Avermet, Tom de Gent i Andrij Grivko, a iza njih Poljaci Majka i Huzarski, ali nisu uspeli da budu konkurentni za pobedu. Van Avermet se na 20-ak kilometara do cilja odvojio od svog sunarodnika i u velikom stilu, trijumfovao solo sa 5 minuta prednosti. De Gentu za utehu ostaje utehu to što je preuzeo tačkastu majicu.

Pobednik etape van Avermet će sutra nositi i žuti dres, s obzirom na to da je imao veliku prednost na grupu, a i Peter Sagan je otpao i bio dosta daleko od grupe.

Videli smo i malo odmeravanja snage u grupi favorita. Potegao je Roman Barde, ali su ga svi ispratili i zajedno su stigli na cilj. U stvari svi osim Alberta Kontadora, čija se agonija u prvoj nedelji nastavlja. Upada u oči to da Krojciger nije bio uz Kontadora do samog kraja i da je pre Pistolera prešao cilj. Možda se u Tinkofu već razmišlja o alternativi i novom lideru, a Kontador ima veće probleme nego što smo mislili.

VIDEO:

REZULTATI: 

Facebook Comments

comments

Powered by New Facebook Comments

60 thoughts on “TDF’16 Limoges-Le Lioran 216km E5

 1. talas says:

  Послао сам на сајт. Како је завршило тамо не знам. Извини, извини и ако ово оде тамо.

  Reply
 2. Sasa says:

  Malo van teme, ali ipak da pitam: kako da “pritisnemo” ove jadnike sa RTS da prenose TDF- treci najveci sportski dogadjaj na svetu?

  Reply
  1. Miki says:

   Šta će ti TDF na rts-u da je komentarišu amateri koji su radili Trku kroz Srbiju samo da bi je odradili. Sad skoro svako ima kablovski/satelitsku tako da za tim nema potrebe

   Reply
   1. Sasa says:

    Zato sto imam kablovsku sa 100 kanala ukljucujuci i SK, ali nemaju Eurosport. A TDF zasluzuje da se nadje na RTS kao najveci svetski dogadjaj u sportu. Bolje od politike i skupstine. A i pretplatu placamo…itd…

    Reply
 3. Đorđe Pejković says:

  i?
  ŠtaĆemoSad? 12:30h
  IDEMO NOVO GLASANJE:
  – DA LI DISKVALIFIKOVATI IKU?
  realno kasni pola sata sa prognozom? a crvenim slovima piše…a i nije fer prema ranoraniocima…

  Reply
  1. Ika says:

   Nisam stigla ranije da glasam ionako sam juče pogodila pobednika prva tako da nema veze, osim ako nije bolja nagrada danas 😀 Đole nemoj da si tako surov 😉 :).

   Reply
  2. Ika says:

   A i ranije je bilo do početka prenosa što si sad to izmenio?

   Reply
  3. Aleksandar says:

   tada je vec avermet bio u begu ali ne znam koliko se moglo tad znati da ce beg opstati
   sto se mene tice svejedno, ali ako je ovo pomoglo pri odluci onda nije fer
   i nek da jos neko misljene da ne budem ja taj koji ce da promeni nesto 🙂

   Reply
   1. wolverine says:

    Ni ja nisam video da je do 12, obicno je bilo do pocetka prenosa, ma da nisam ni gledao
    Al realno jedini pogodak tako da mislim da je sve ok

    Reply
     1. Bogdan says:

      Sto si nervozan Djole? Ljudi su lepo napisali, ne znam odakle ti da se mangupiraju. Pitao si za misljenje, dobio si, pa ti ne odgovara. Pogadjamo pobednike, zezamo se.

   2. rasabogd says:

    danas je bio dan za beg realno malo je puno da se pogodi ko ce biti u begu
    i kapiram da je prerano da se zatvara u 12 ako vec postoje ranoranioci koji ce svakako skupiti favorite, daj malo vecu sansu onima koji idu sa beguncima
    e da i na kraju pravda za Iku 😀
    mozda bi bila dobra propozicija da se glasanje zatvara na kraju prvog sata voznje ili posle 50 km il tako nesto
    na kraju krajeva ti i ognjen pogadjate na 80-ak km do cilja 😀

    Reply
 4. rasabogd says:

  nemam pojma sta ce da se desi
  neka bude artur viso

  Reply
 5. luduzo says:

  Možda bi Valverde danas mogao malo da pokaže ledja ostalima 🙂

  Reply

Leave a Reply