TDF’16 Parc des Oiseaux 208 km E14

Pin It

Vreme je da se sve malo smiri. Prethodnih dana je generalni plasman poprimio oblik i to se danas neće menjati. Ova etapa se odvija u malo puta posećenom delu Francuske. Montelimar je tek 3 put uključen u Tur. Vozi se dolinom Rone, u pravcu severa.

14-PROFIL

Postoje 3 kategorisana uspona, od kojih prvi dolazi posle 20km etape. Na njemu će se verovatno formirati beg. Takođe, na profilu ima dosta nekategorisanih uspona koji mogu pomoći jakim vozačima da se zadrže ispred velike grupe. Na sličnoj etapi pre 10 godina, iz bega je trijumfovao legendarni Jens Foht. Njegova grupa je tada bežala preko 200km i imali su vetar u leđa. Ovaj podatak može biti podstreh onima koji se danas odluče za beg. Ako dođe do sprinta, teško je očekivati Kevendiša, Kitela ili Grajpela jer ima previše vožnje gore-dole za njih.
NAGRADNA IGRA IMA – PROGNOZE DO 12h SVAKI DAN RAZLIČITE NAGRADE – SPONZOR:

sportzona

RETROSPEKTIVA:

VIDEO: 

REZULTATI

Facebook Comments

comments

Powered by New Facebook Comments

36 thoughts on “TDF’16 Parc des Oiseaux 208 km E14

 1. talas says:

  Да и ја напишем нешто поводом Мон Вентуа. Било шта је било, донета одлука је таква каква је. Велики ће увек остати велики. Они ће увек правила тумачити на свој начин и увек ће бити у праву. На жалост тако је у свим сферама друштва у целом Свету и ту нико ништа не може.

  Reply
 2. Bogdan says:

  Juce zaboravio, danas hteo ali zaboravio. Cisto iz zezanja pisem. Ma bre, samo Kevendis

  Reply
  1. ione says:

   Treba li ponovo da saljem podatke na mail?

   Sportski pozdrav.

   Reply

Leave a Reply