Bicisvet

MTB Maraton „Balkan Extreme 18“

Drugu godinu zaredom, biciklisti i svi ljubitelji aktivnog boravka u prirodi, iz Srbije i zemalja u okruženju, će imajti priliku da oprobaju svoju spretnost i kondiciju na MTB maratonu „Balkan Extreme 18“, čije start je ove godine 05.08.2018.

Prošlogodišnji maraton okupio je više od 100 biciklista iz Srbije, Bugarske,Grčke, Makedonije i Crne Gore. Maraton se održava na terenima planina Ostrozub , Čobanac i Bukova Glava, a prolazi kroz mala i retko naseljena mesta kao što su Ravna Gora, Donja i Gornja Lopušnja, Kozilo, Jakovljevo, Donje Gare, Vus i druga.
MTB maratonu „Balkan Extreme 18 “ je izvanredan doživljaj, gde možete voziti bicikl po planinskim predelima i uživati u svežem vazduhu, mirisu četinara, hrastova i bukvi, šumskog bilja i planinskih livada .Čućete samo šum drveća i zvuk točkova svog bicikla, sjedinjene sa otkucajima svoga srca, koje vas goni ka cilju i pobedi. Doživećete nezaboravno iskustvo penjaući se krivudavim šumskim putevima i osvajati vrhove sa kojih se pruža izuzetan pogled. Osetićete uzbuđenje spuštajući se strmim, uzanim stazama i imati priliku da se osvežite hladnom vodom, dok prolazite preko izvora i potoka.

U zavisnosti od nivoa spremnosti možete se opredeliti za jednu od tri trke, na tri različite staze
-Mali maraton 27 km 1300 metara nadmorske visine
-Srednji maraton 50 km 1900 metara nadmorske visine
-Veliki Maraton 75km 2900 metara nadmorske visine

Staze su kreirane i odabrane tako da ih mogu voziti kako dobro uvežbani profesionalci, tako i samostalni rekreativci, zaljubljenici u biciklizam i ljubitelji prirode. Na učesnicima je da odabiru stazu koju će voziti, a organizatori će se potruditi da ih urede i pripreme tako da svi učesnici maratona odu zadovoljni i sa osmehom na licu. I naravno, da dođu i sledeće godine.
Staze će biti obeležene markerima, zastavicama i posebno dizajniranim tablama koje će služiti kao orjentir, a sve sa ciljem komfornog i bezbednog kretanja. Za bezbednost će se brinuti i redari, kao i dežurna ekipa hitne pomoći, ukoliko za to bude potrebe.
Iz udruženja „Balkan Extreme “ koje je organizator maratona, naglašavaju da je ovo prvenstveno vožnja za dušu , ali napominju i da učesnike očekuju i vredne nagrade. Ipak, i to to nije sve, nešto će ostati i kao izneneađenje.

Prijave za ovogodišnji MTB Maraton „ Balkan Extreme 18 “ na linku:
(KLINKI OVDE ZA PRIJAVU) uveliko pristižu iz svih krajeva Srbije, Makedonije i Bugarske. Najave stižu iz Bosne, Crne Gore, pa i Hrvatske. To govori da sve veći broj poklonika biciklizma žele da se oprobaju u ovoj nesvakidašnjoj avanturi , avanturi koja će se rado iščekivati i tokom narednih godina.
Za učesnike maratona predviđena je kotizacija, koja uključuje oficijenlu majicu maratona, organizaciju maratona, startni broj, mapu staze, GPS snimak staze, okrepu tokom maratona, ručak i osveženje na kraju . Prijave na dan starta su takođe moguće, ali pod određenim uslovima i sa nešto drugačijim startnim paketom.
Sve informacije mogu se dobiti na zvaničnom SAJTU i na Fejsbuk stranici
Club-Balkan Extreme
Vlasotince

O autoru
Đorđe Pejković
Đorđe Pejković - EUROSPORT cycling commentator
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down