BiciSvet podcast Ep002 Jeka Erić & Strade Bianche

Pin It

Nastavljamo sa našom rubrikom “BiciSvet za uši” (za slučaj da ste propustili uvodni podcast evo LINK-a u kom smo se bavili prvim klasik vikendom)

U drugoj epizodi gost nam je naša najbolja takmičarka Jelena Erić sa kojom razgovaram o predstojećem vikendu i trci Strade Bianche (09.mart). U ovih 18min prošli smo ukratko otvaranje novog  “World Tour” formata za dame i dotakli se narednog perioda.

Jelena je imala naporan dan u ITA i žurila je na spavanje pošto je njena cimerka – Yonamine Eri – već bila u pidžami i nestrpljivo čekala da mi završimo ćaskanje. Na sve to je  Jelenin komentar bio: “Japanci su disciplinovani i inače ranije idu u krevet

Siena -Siena 136 km
1 VAN VLEUTEN Annemiek Mitchelton-Scott 3:48:49 (35,66 km/h)
2 LANGVAD Annika Boels – Dolmans Cycling Team 0:37
3 NIEWIADOMA Katarzyna Canyon SRAM Racing 0:40
4 BASTIANELLI Marta Team Virtu Cycling 0:44
5 LUDWIG Cecilie Uttrup Bigla Pro Cycling ,,
6 MOOLMAN Ashleigh CCC – Liv 0:51
7 VOS Marianne CCC – Liv 0:52
8 ENSING Janneke Team Sunweb 0:54
9 VAN DER BREGGEN Anna Boels – Dolmans Cycling Team 1:28
10 BLAAK Chantal Boels – Dolmans Cycling Team 1:50
11 WINDER Ruth Trek-Segafredo Women 2:50
12 GUDERZO Tatiana Bepink 3:33
13 YONAMINE Eri Alé Cipollini ,,
14 PALADIN Soraya Alé Cipollini 3:35
…..60 takmičarki je zvanično završilo trku

Jelena je na polovini trke bila u jednom od begova koju je grupa uhvatila na početku najteže sekcije. Na kraju je stigla u grupetu (ukupno 23 takmišarke) koji je zbog prevelikog vremenskog zaostatka eliminisan iz rezultata dok je njena cimerka bila 13-ta Evo i njenog kratkog osvrta:

“Na najtežoj deonici smo ušle 45-50 devojaka i odmah na početku sam imala defekt. Тako da odmah odoše sve šanse da ostanem u trci do kraja. Pokušala sam da dođem nazad do grupe ali već je sve popucalo a i meni je zafalilo gasa posle 9km jurnjave po zemljanoj sekciji.

Bio je veliki haos na sekcijama, mnogo tenzije. Sunweb je vukao uhvatili su naš beg pre ulaza u ovu najtežu sekciju ali i dalje sam bila ok da pomognem. Tako da šteta. Još je Soraya pala pred poslednju sekciju. Imala je nogu za mnogo više”

 

Facebook Comments

comments

Powered by New Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *