Bicisvet

95. RVV - Flanders 2011 (video)

Kanćelara je pobeđen! Pobeda ostaje u Saxo Bank-u! Nik Nujens (Nick Nuyens) posle 4 godine u Quick Step, 2 godine u Cofidis, 2 godine u Rabobank ekupi dolazi do najvećeg trijumfa u svojoj karijeri, a Bjarne Ris još jedamput pokazuje da je jedan od najboljih sportskih direktora trenutno. Uspeo je da prepozna i pruži šansu, jedinom belgijancu u danskoj ekipi, ove sezone.

Nik Nujens je imao veoma stresnu trku. Nekoliko padova, stajanja u gužvi na brdima, ostajanje u grupama pozadi i prolazak mesta na kome je prošle godine odustao. Za odustajanje na prošlogodišnjoj trci Nujens je izjavio da mu je to bila najteža odluka u životu.

"Pričao sam pre starta trke sa svojim ocem i on mi je rekao da sam bolji u sprintu od Kanćelare, čime me je veoma ohrabrio, dok za Šavanela nisam bio siguran"  izjavio je Nujens.

Jedna od najuzbudljivijih trka u poslednjih nekoliko godina. Pomislili su mnogi da je trka gotova na nekih 40km do cilja na Lebergu kada je Kanćela otišao od glavne grupe i uhvatio Šavanela iz Quick Step-a.

"Pokazao sam da i supermen može imati loše trenutke. Na Muru sam imao grčeve, moj svet se srušio, verovatno zato što nisam pio dovoljno vode, a ovo je bio veoma vruć dan u Flandriji. Pitao sam Silvaina da mi pomogne, ali oni su radili za Bonena. Da je radio došli bi do cilja. Ipak sam veoma srećan jer sam opet na podijumu. Na Sanremu sam bio drugi sada sam opet na postolju i nemam razloga da budem razočaran" izjavio je Kanćelara.

Francuz je na kraju zažalio što nije pomogao Švajcarcu. "Žao mi je što nisam radio sa njim. Imao sam dobar sprint i svoje šanse ali smo radili za Bonena. Nikada nisam bio ovako dobar na klasicima. Završiti na podijumu uopšte nije loše" rekao je Šavanel.

Ronde Van Vlaanderen - Finiš:

(bicisvet.com/izvor:cyclingnews.com/Đorđe Pejković)

O autoru
Đorđe Pejković
Đorđe Pejković - EUROSPORT cycling commentator
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down