Bicisvet

Ferrari - ludo i brzo

Mnogo prašine se diglo oko pada na trećoj etapi Đira. A kako i ne bi?

Pošto sam se preselio u studio Eurosporta 2 da ispratim 4-tu etapu trke 4 dana Dankerka završnicu Đira sam ispratio na internetu. Mali ekran, mutna slika i prosto nisam mogao da verujem šta gledam, a za svo to vreme komentarišem trku u francuskoj.

Roberto Ferari momak iz Androni tima u žaru borbe da bi pronašao prostor za prolazak isuviše je promenio pravac, a na njegovu nesreću naleteo je na Svetskog šampiona posle čega je pad bio neizbežan.

Nije neshvatljiv potez Ferarija koji je oborio Kavendiša i roze majicu, jer znamo kako su sprinteri hrabri momci i gde sve pronalaze prostor za prolazak. Neshvatljivo je to što je Ferari napravio pogrešnu procenu da krene sa desne strane u obilazak dvojice sprintera ispred sebe kada je imao otvoren put sa leve strane.

Sreća njegova pa je Italijan inače bi već odavno bio na putu kući. Setimo se kako je Renšo prošao posle onog guranja glavom na Turu. Odmah je bio diskvalifikovan. Ferari je kažnjen samo oduzimanjem bodova, a za dva-tri dana ponovo treba da uđe u grupu i sprinta sa istim tim momcima. Možda mu je to gora kazna nego izbacivanje sa trke?

(BiciSvet/Đorđe Pejković)

O autoru
Đorđe Pejković
Đorđe Pejković - EUROSPORT cycling commentator
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down