Bicisvet

Internet intervju: Robert Kišerlovski

Savremena tehnologija nam omogućava da komuniciramo sa ljudima na različitim krajevima sveta. Ipak čelnici svetske biciklističke federacije ne misle da je ona potrebna biciklistima.

Mi smo uspeli da stupimo u kontakt sa jednim od najtraženijih mladih profesionalaca u karavanu. Robert Kišerlovski je izdvoio malo vremena za čitaoce BiciSvet-a, i izneo svoj stav po pitanju ukidanja, upravo te, savremene komunikacije vozačima u grupi. Evo šta je, ekskluzivno za BiciSvet, izjavio mladi Hrvat:

Đorđe Pejković: Hvala puno na izdvojenom vremenu. Za početak ono što nas najviše zanima. Šta je presudilo da pređeš u Astanu? Krojciger, Đuzepe Martineli, Vinokurov... ili neko četvrti ?

Robert Kišerlovski: Poslje "Giro-a" bilo je više ponuda, i nekako najviše me vukla Astana pošto mi se svidjelo koji su ljudi u njoj i kako funkcionira, na kraju sam se odlučio za nju i za sad sam jako jako zadovoljan. U trenutku potpisa ugovora nisam ni znao da će Roman tamo potpisat, al' eto drago mi je da je i on tu, a i drago mi je da imam čast vozit s' Vinokurovom i također radit s' Martineliem posto je ipak on bio takoder sportski direktor Marka Pantania mog uzora.

Đ.P: Odlično si vozio "Giro di Sardegna", a nas sve zanima koju ćeš narednu trku voziti: "Tirreno-Adriatico" ili "Paris-Nica" i neizbežno pitanje, da li ćeš biti u ekipi za "Corsa Rossa" ove sezone?

R.K: Vozit ću "Paris - Nica", a za "Giro" se ekipa još ne zna.

Đ.P: Kakvi su tvoji utisci u vezi ekipe sa početka sezone i da li ti puno znači to što je bivši timski kolega Roman Krojciger sa tobom?

R.K: Ma ekipa je super! Super se razumjemo, ja se još uhodavam al' za sad sam prezadovoljan sa svim. Drago mi je da je došao Roman jer se nadam da će napravit neke dobre rezultate za Astanu, šta puno znači.

Đ.P: Znamo da je bicikl po meri svakog vozača, ali možeš li, za naše čitaoce, da napraviš malo poređenje između: "CANONDALE - SPECIALIZED", "Campagnolo - SRAM"

R.K: Razlike između ove dvije bicikle nema. To su jedne od najboljih bicikla na svejtu. Ako mene pitate, a vjerujem imnoge druge, razlika između SRAM-a i Campagnolo-a ima, ali već nakon dva treninga zaboravite razlike i prilagodite se. Ove opreme su vrhunske, pa je glupo tražit nedostatke.

Đ.P: Nema šta, diplomatski odgovor pravog profesionalca. Pošto je ovo "internet intervju" možeš li nam reći gde si sada i odakle nam šalješ odgovore? Da li je to možda iz sobe ili predvorja hotela? Sa mobilnog telefona ili laptopa?

R.K: Trenutno sam došao doma, a šaljem odgovore sa svog "blackberry-a" (mobitela), a inače koristim "macbook" laptop.

Đ.P: I još dva pitanj za kraj, da ti ne oduzimamo dragoceno vreme sa porodicom: Kada putuješ za Francusku i možeš li malo prokomentarisati svoje utiske o ukidanju radio stanica na trkama nižeg ranga?

R.K: Putujem u subotu, dan pre početka trke, a radio stanice? Hm, meni nije problem ni bez njih ali radi sigurnosti i informacija, ako se šta nalazi na cesti. Mislim da bi ih trebalo vratit nazad u uporabu...a tome se i nadam.

Đ.P:  Hval još jednom i srećno u predstojećem delu sezone.

R.K: Hvala i tebi.

(bicisvet.com/Đorđe Pejković)

O autoru
Đorđe Pejković
Đorđe Pejković - EUROSPORT cycling commentator
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down