Bicisvet

MTB maraton Kraljevo-Pljevlja - opis etapa

PRVI DAN
Start maratona je predviđen za 15.07.2012. u 07.00 iz Kraljeva. Planirana je sledeća trasa: Centar grada – nadvožnjak - ulica Đure Đakovića – Jarčujak - Drakčići (top) - grebenski prelaz preko Verigove bare – Kaona - Gornji Dubac – Luke - Ivanjica.

Prva noć je u Ivanjici, u krugu odmarališta „Golija“, smeštaj u kampu – prenoćište u šatorima (opciono po želji učesnika i hotelski). Prijatelji iz odmarališta ’’Golija’’ su za učesnike maratona dali ponudu sa posebnim cenama i to: MTB-maraton-cene-smeštaja

DRUGI DAN
Trasa za drugi dan prolazi kroz sledeća mesta: Ivanjica - Grabovačka reka - Bela Crkva – Štitkovo - zona rezervata Uvac - Orlova stena. Drugo noćenje je na Orlovoj steni, smeštaj je takođe u kampu – prenoćište u šatorima (opciono u varijanti seoskog turizma, kod lokalne porodice). Cene prenoćišta i obroka u seoskom domaćinstvu su sledeće: MTB-maraton-cene-smeštaja

TREĆI DAN
Trasa za treći dan prolazi kroz sledeća mesta: Orlova stena – Komorani – Akmečići – Radijevići - Vodena poljana (na Zlataru). Treća noć je planirana na Vodenoj poljani, smeštaj u kampu – prenoćište pod šatorima (opciono u motelu „Srbijašume“).

ČETVRTI DAN
Trasa za četvrti dan prolazi kroz sledeća mesta: Vodena poljana - manastir Mileševa – Kaćevo - Jadovnik (obronci) – Sopotnica. Četvrta noć je planirana u blizini slapova Sopotnice, smeštaj u kampu – prenoćište u šatorima (opciono u planinarskom domu ili kod lokalnih porodica).

PETI DAN
Trasa za peti dan prolazi kroz sledeća mesta: Sopotnica – Ivanje – Dumljani - Brajkovac i Kamena Gora. Peta noć je planirana na Kamenoj Gori, u blizini crnogorske granice. smeštaj u kampu – prenoćište u šatorima (opciono u planinarskom domu ili kod lokalnih porodica).

ŠESTI DAN
Trasa šestog dana polazi od Kamene Gore, prelazi državnu granicu Srbije i Crne Gore, prolazi kroz mesta Gluščevići, Kozica i Odžak i završava se u Pljevljima, gde se završava i celokupan maraton i gde će se održati završna svečanost.

SEDMI DAN
Povratak od Pljevalja do Kraljeva biće organizovan sedmog dana (subota 21.07.2012. godine). Za sve učesnike maratona biće organiovan besplatan prevoz (učesnika, stvari i bicikala).

Ostale informacije možete potražiti na nekom od sledećih linkova:

Čiker FB Group: http://www.facebook.com/groups/361161427234976/
Čiker FB Page: https://www.facebook.com/pages/-MTB-Club-%C4%8Ciker-Page/154451694673700
Čiker FB Profile: https://www.facebook.com/mtbcciker.kraljevo
Čiker Site: http://cikermtb.webs.com/apps/blog/
Čiker Blogger: http://mtbciker.blogspot.com/

O autoru
Đorđe Pejković
Đorđe Pejković - EUROSPORT cycling commentator
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down