Bicisvet

Velika nagrada Novog Sada

Stević Ivan

Kao i svake godine  drumska biciklistička sezona takmičena počinje u Novom Sadu prvom trkom iz kalendara takmičenja Biciklističkog saveza Srbije. Ovom trkom počinje još jedan ciklus trka LIGE BICIKLIZMA SRBIJE.

Takmičenje je osmišljeno kao Kup Srbije, gde su domaćini takmičenja gradovi u kojima postoje biciklistički klubovi koji su aktivni i koji žele da makar na jedan dan svom gradu i svim onim koji vole ovaj sport, podare atraktivno i nesvakidašnje takmičenje biciklista svih starosnih kategorija počev od ml.kadeta do elite. Na ovom prestižnom takmičenju učestvuju i žene koje su ponekad i borbenije od svojih sportskih kolega.

Organizator takmičenja je biciklistički klub Vojvodina koja je za ovogodišnje otvaranje sezone izabrala atraktivnu stazu uz desnu obalu Dunava od Novog Sada do fruškogorskog mesta Neštin i nazad u dužini od 90 km. Staza je valovita sa puno kupsera i lakih brdskih uspona, krivudava i na samom kraju sa usponom na Popovicu, što je izazov za svakog takmičara jer ipak je početak sezone i vremenske prilike nisu bile naklonjenje biciklistima i jačim treninzima.

Takmičenje je zakazano za 03.april /nedelja/ u vremenu od 11,00h-14,00h.

(bicisvet.com/Subašić Borislav)

 

O autoru
Đorđe Pejković
Đorđe Pejković - EUROSPORT cycling commentator
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down