Bicisvet

Srbija u Kopenhagenu

Selektor seniorske reprezentacija Radiša Čubrić i selektor juniora Saša Gajičić, odredili su bicikliste za Šampionat sveta koji će se održati u Kopenhagenu u Danskoj od 19. do 25. septembra.

U kategoriji elita Srbija će imati samo jednog biciklistu i to Ivana Stevića, koji se, na neki način, sam izborio za pravo da vozi u najjačoj konkurenciji jer je plasiran među 200 na rang listi Evropa tura (trenutno je 51. sa 167 bodova) što je obezbedilo Srbiji jedno mesto na SP.

U konkurenciji biciklista do 23 godine prijavljeni su Gabor Kasa iz turskog Manisaspor tima i Jovan Zekavica, član Partizan Pauer muva.

Selektor juniora Saša Gajičić odlučio se za Miloša Borisavljevića iz Metalca, Aleksu Veličkovića iz Šumadije Biro plan (Aranđelovac) i Đorđe Stevanovića iz niškog Železničara MBN. Gajičić je bolestan i neće voditi podmladak u Kopenhagen.

"Ovo je, objektivno, ono najbolje što trenutno imamo. Stević i Zekavca su vozili na trci „Oko Bugarske“, kao ustalom i brojni biciklisti iz regiona koji će takođe startovati u Kopenhagenu, a Kasa se pripremao po posebnom programu u Sloveniji. Zekavica je odustao dve etape pre kraja, a Stević u poslednjoj etapi, nije bilo svrhe trošiti snagu"  kaže selektor Čubrić.

Pogledajte analizu taktike, raspored i startna vremena drumskih trka> LINK

A BiciSvet će dodati da će Srbija imati 3 puta više ljudi u pratnji nego li vozača na šampionatu!?

(BiciSvet.com/bss.rs)

O autoru
Đorđe Pejković
Đorđe Pejković - EUROSPORT cycling commentator
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down