Bicisvet

TDF'16 Arpajon-sur-Cère -Montauban 187 km E6

Pre 3 na Turu je bila slična etapa poput ove koja se tada završila u Albiju. Peter Sagan je tada bio u seriji osvojenih drugih mesta, pa je iskoristio tu etapu sa usponima u sredini da zajedno sa svojom ekipom otkači ostale sprintere. Ipak nije za verovati da će se nešto tako desiti ove godine iz dva razloga. Prvi je zato što je na toj etapi do Albija bilo znatno težih uspona druge kategorije, a ove godine u su tu usponi treće i četvrte kategorije što bi, bar na papiru, svi sprinteri trebalo da preguraju. Drugo Tinkof tim je aposlutno posvećen Kontadoru i njegovom generalnom plasmanu, te je gotovo nemoguće zamisliti da će oni pokušati da žestokim tempom rasture grupu, tim pre što se i sam Kontador ne oseća najbolje u ovom trenutku.

06-PROFIL

Na ovoj etapi, poslednji uspon je treće kategorije i završava se na 40km do cilja. Međutim, posle njega ne sledi spust kao uobičajeno, nego prvo ide plato pa tek onda nizbrdica što bi neki jači vozač koji ne konkuriše u generalnom plasmanu mogao da iskoristi za napad na etapnu pobedu. Ovakav dan „odmora“ za favorite neće uslediti neko vreme na trci, te je za njih danas idealan scenario neki od sprinterskih timova koji kontroliše trku od početka do kraja.
NAGRADNA IGRA IMA - PROGNOZE DO 12h SVAKI DAN RAZLIČITE NAGRADE - SPONZOR:

sportzona

RETROSPEKTIVA:

Iako je bilo brda u sredini etape, sprinterski timovi su uspeli da iskontrolišu beg, koji je doduše bio od samo dva vozača. Greg van Avermet je mogao da uživa u svojoj žutoj majici.
Mirno je bilo do poslednjih kilometara kada je usledila jurnjava u pripremi za sprint u Montaubanu. Kao i mnogo puta dosada Grajpelov tim je sve super uradio, ali krupni Nemac nikako da dođe do pizicije da se bori u završnici. Kitel je krenuo prerano, međutim pored njega je u poslednjim metrima proletela raketa sa ostrva Man. Mark Kevendiš već beleži het-trik i ponovo uzima zelenu majicu. Kitel je završio na drugom mestu, a valja pohvaliti još jednog britanskog sprintera, Daniel Mekleja iz malog francuskog tima, Vital Konsepta.

VIDEO

https://www.youtube.com/watch?v=8cOUw2HOjtc

REZULTATI

O autoru
Đorđe Pejković
Đorđe Pejković - EUROSPORT cycling commentator
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down