Bicisvet

TDF'16 Saint-Gervais Mont Blanc 146km E19

Albertvil je samo dva puta do sada bio uključen na Turu, dok je sa poslednjim usponom današnje etape to samo jednom bio slučaj.

19-PROFIL

Na ovoj etapi imamo 4 teška uspona i nesumnjivo, biće viđen jedan od poslednjih okršaja za generalni. Prvi uspon je Forklaz Montmin, a drugi Forklaz Queige. Oni jesu teški, ali svrha im je samo da oduzmu što više snage za završnicu. Posle ovih uspona, svoj debi na Turu imaće uspon van kategorije Montee di Bissane koji je dug 12km i ima prosečan nagib od 8,2%. Poslednja 2km uspona su pod nagibom od 10%. Za hrabre ili očajne, ovo je sjajno mesto za napad. Međutim, pošto ima 52km do cilja, i ako napad lansira vozač iz generalnog, to je napad na sve ili ništa. Posle 40km spusta, momci stižu do Verneksa gde će udariti u zid od 13% nagiba i takva situacija će potrajati narednih 2km.

NAGRADNA IGRA IMA – PROGNOZE DO 12h SVAKI DAN RAZLIČITE NAGRADE – SPONZOR:

sportzona

RETROSPEKTIVA:

Misje Frum je jurio nizbrdo vozača kog uopšte nije trebalo da juri i nije se lepo proveo. Na kraju je morao da pedala na tuđem biciklu i tek sutra ćemo videti koliko mu je nova pozicija prijala ili ne?

VIDEO

https://www.youtube.com/watch?v=j7bacvGYnpo

https://www.youtube.com/watch?v=U1a2tTIXZes

REZULTATI

O autoru
Đorđe Pejković
Đorđe Pejković - EUROSPORT cycling commentator
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down