Bicisvet

Katyusha i trka kroz Srbiju 2011 (video)

Utisci se još sumiraju sa nedavno završene trke, na kojoj je čak i surovi Kopenol (glavni komesar) izjavio da nikada nije sudio na trci na kojoj je razlika između dvojice prvoplasiranih bila 2sek. Bilo je tu zanimljivih priča i klipova koji još nisu videli svetlost dana, a evo jednog od njih.

U pitanju je atmosfera iz ruskog kontinentalnog tima Katjuša. Na kraju šeste etape mehaničari tima su sastavljali i sređivali bicikle za hronometar (koji se može videti na početku klipa iza Firsanova). Na pitanje ekipe BiciSvet-a o čemu se radi jer nema hronometra na ovogodišnjoj trci kroz Srbiju, dobili smo interesantan odgovor. Kompletan tim ide rano ujutru pravo na državno prvenstvo koje je 1800km udaljeno od Mosve, pa se zato u Kladovu spremaju hronometraši.

/Državno prvenstvo Srbije biće održano ovog viekenda u Kraljevu na poznatoj stazi Beranovac, a BiciSvet će biti tu za vas i prenositi trku uživo - ukoliko bude 3G signala na vojnom poligonu/

Moram da priznam da ni na jednoj trci koja traje 5-7 dana, a na kojoj je učestvovala mlada ekipa Katjuše, nisam video da nisu imali bar jednu pobedu. Na našoj trci momci iz Rusije su bili izuzetno ljuti bahatim ponašanjem Christina Watches ekipe koje nije dozvolila praktično ni jednoj drugoj ekipi da dođe do pobede, i upravo su Danci hvatali sve ruske vozače koji su pokušavali da učine nešto. U Kladovu, neposredno pre snimanja ovog klipa na kome vidimo Firsanova kako se opušta uz žutu limenku, on je prišao Ivanju Steviću i sam ponudio pomoć da se sačuva majica na poslednjoj etapi ukoliko to zatreba... Malo je reći da je to lep gest.

Na sreću nije bilo potrebe da rusi uskaču u borbu između Rasmusena i Stevića jer je nije ni bilo. Na poslednjem prolaznom cilju u Grockoj na čelu grupe bili su Šone i Esko, koji su na prethodnim brdima vukli kako bi se reklo "do smrti" a Rasmusen je došao i rekao: "Dajemo vam trku neću napadati, samo pustite Furlana da dođe napred i pobedi etapu"

I na kraju je dobio majicu, da ne nazebe, ne od Firsanova već od BiciSvet manekena

(BiciSvet.com/Đorđe Pejković)

O autoru
Đorđe Pejković
Đorđe Pejković - EUROSPORT cycling commentator
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down