Bicisvet

Rikardo Riko na trci kroz Srbiju

Rikardo Riko

Italijanski biciklista Rikardo Riko potpisao je ugovor sa ekipom Meridiana Kamen iz Hrvatske. Riko će tako najverovatnije naći na trci kroz Srbiju koja startuje 13. juna iz Rume.

"Riko je trenirao sa nama u proteklih 10 dana i ostaje samo da sredimo papiroligiju. Zvanično je potpisao sve što treba i u narednim danima očekujemo Rika u crvenom dresu tima" izjavio je Antonio Đalorenco sportski direktor ekipe.

Riko je bivši vozač "Saunier Duval" ekipe koja se raspala posle njegovog doping skandala nakon pobede na "Tour de France-u" 2008. godine. Prošle sezone se vratio u ekipu Flaminia u kojoj je pobedio trku oko Austrije. Ove godine došao je u profesionalni holandski tim "Vacasoleil" ali i iz njega izbačen jer je jedva preživeo posle transfuzije krvi koju je sam pokušao sebi da ubrizga, o čemu smo već pisali OVDE

Pre dve godine takođe u ekipi Meridiana na trci kroz Srbiju mogli smo videti još jednog bivšeg profesionalca ali bez mrlje u svojoj karijeri. Bio je to veteran Salvatore Komeso (Salvatore Commesso) nekadašnji vozač SAECO tima i pobednik etape na Tour de France-u, koji se na našim drumovima oprostio od biciklizma.

Pored Rasmusena Srbija dobija još jednog povratnika iz prethodnih doping skandala na svojoj trci. Biće to žestok okršaj starih rivala međ našim njivama i međ šljivama. Možda je Srbija obećana zemlja, ali mi to još nismo primetili?

Tour de Serbia 2009. Kragujevac:

Tour de France 2008:

Vozači registrovani u MERIDIAN ekipi za 2011. sezonu

1 AGOSTA Domenico
2 ANDELINI Marin
3 BEĆIROVIĆ Jasmin
4 BINDI Emanuele
5 BLAZEVIĆ Darko
6 BONČA Blaž
7 DI LORENZO Alberto
8 GIALLORENZO Mariano
9 HRASTNIK Mauro
10 IVANCČIĆ Marko
11 NAPOLI Michele
12 RADOTIĆ Bruno
13 UGRINIC Juraj
14 WILCHES RODRIGUEZ Juan Pablo
15 WILCHES RODRIGUEZ Norberto

(bicisvet.com/izvor:cyclingnews.com/Đorđe Pejković)

O autoru
Đorđe Pejković
Đorđe Pejković - EUROSPORT cycling commentator
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down