Bicisvet

Tom Meeusen konačno do pobede (video)

Mladi vozač Telenet Fidea ekipe pobednik je šeste etape 51. međunarodne trke kroz Srbiju koja se vozila po izuzetno toplom vremenu na istoku Srbije. Etapa je krenula iz Soko Banje na Rtanj u izuzetno jakom ritmu a beg je otišao tek u Boru.

Na današnjoj etapi bila je velika vrućina, a informacije o temperaturi variju od 34 stepena na displeju automobila pa do 40 stepeni koliko su pokazivali kompijuteri na volanima vozača. Zahvaljujući tome pto nije bilo jakog vetra, ponovo je došla cela grupa na sprint, a najbolje se snašao Belgijanac Tom Meusen. Trostruki pobednik etapa na našoj trci, Anđelo Furlan je prebrzo ušao u poslednju krivinu pa je morao da skače i vozi ciklo kros, što je inače specijalnost današnjeg pobednika. Video sa cilja etape i pobedu Toma Meusena pogledajte OVDE

Mi smo napravili intervju sa njim pre početka etape evo šta je izjavio Belgijanac ekskluzivno za BiciSvet:

Intervju sada sa pobednikom etape od Soko Bnje do Kladova. Meusen je sprintao sve dok nije prošao liniju cilja pa je tek onda podigao ruke. Što je sigurno sigurno je. Napokon je došao do pobede na trci posle tri druga mesta i to sve iza Anđela Furlana. Meeusen ovde kaže da je njegov tim pokušao da "izgubi" Furlana na poslednjem brdu ali da im nije uspelo. "Danas ga nisam izgubio ali je poslednja krivina bila perfektna za mene" kaže Meusen, jer je bio na točku Furlana koji je zbog prevelike brzine izleteo u travu pored puta, i na kraju uspeo da završi 12-ti.

(BiciSvet.com/Đorđe Pejković)

O autoru
Đorđe Pejković
Đorđe Pejković - EUROSPORT cycling commentator
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down