Bicisvet

Armstrong traži izvinjenje od CBS-a

Armstrong i Hamilton

Advokati Lensa Armstronga zatražili su javno izvinjenje od autora emisije “60 minuta” mreže CBS. Oni su izvinjenje zatražili pošto je jedna laboratorija iz Švajcarske negirala navode da je američki biciklista bio pozitivan na doping 2001. godine.
U pismu predsedniku mreže CBS i izvršnom producentu emisije “60 minuta”, advokat Eliot Piters naveo je da je segment emisije emitovane 22. maja o Armstrongu napravljen na osnovu laži, i optužio je mrežu za izuzetno aljkav novinarski rad.
Na hladnom jutarnjem svetlu, vaša priča je ili izuzetno štrokava i lažna, do mere da je bila bezobzirna i neprofesionalna, ili je opaki niski udarac. U bilo kom slučaju, tražimo kategoričko izvinjenje”, navodi se u pismu.
Armstrongov nekadašnji timski kolega Tajler Hamilton rekao je u tom delu emisije da mu je Lens lično priznao da je u pripremama za "Tour" koristio EPO, kao i na “Trci kroz Švajcarsku”, koja je prethodila trci “Tour-u”. Hamilton je rekao da je Međunarodna biciklistička unija pomogla Armstrongu da sakrije pozitivan test. (pogledajte video o tome OVDE)
Šef švajcarske antidoping laboratorije Martijal Saugi negirao je sve te optužbe i rekao da u tadašnjem Armstrongovom uzorku nije pronađen EPO. Armstrong je tokom karijere često optuživan da je koristio doping, ali je negirao bilo kakvo korišćenje nedozvoljenih sredstava i nikada nije bio pozitivan na testovima.

Pogledajte više o Armstrongu OVDE

(bicisvet.com/izvor:cyclingnews.com/Đorđe Pejković)

O autoru
Đorđe Pejković
Đorđe Pejković - EUROSPORT cycling commentator
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down