Bicisvet

Druga pobeda Jovana Zekavice u SAD

Jovan Zekavica pobedio je na trci iz nacionalnog kalenadra SAD, u Rok Hil-u, na stazi od 140km. Ovo je druga pobeda Zekavice u dresu BMC-a. Sredinom marta slavio je u  Klemsonu na stazi od 110 km.

„Trka se vozila u Rock Hillu, kružna trka 140km, sa blagim kupserima ali pretežno ravna. Kada je trka krenula nisam se osećao baš najbolje, plus na sve to padala je i kiša i duvao jak vetar! Trka mi je prošla veoma brzo iako je padala kiša koja uvek ometa.

Bilo je nekoliko begova, ja sam samo sedeo u grupi i čekao svoju priliku u zadnjem krugu u kom su usledili napadi koje sam uspeo da neutrališem, i čak sam napadnem, i sa manjom grupom od 10 vozača odem u beg koji je trajao više od pola kruga.

Na trenutak je izgledalo da je to gotova trka, ali vozači iz drugih timova nisu sarađivali pa nas je grupa uhvatila.  Poslednjih kilometara vozilo se jako, nekoliko timova je pravilo tako zvane “vozove” za sprint. Ja sam imao dobru poziciju u prvih 5-6 vozača . Tako da sam izbegao 2 pada koja su se desila u zadnjh 2 km. Sprint je bio dug i na širokom pravcu. Čekao sam svoju priliku, pratio sam dvojicu vozača koji su krenuli prerano u sprint. Izleteo sam na 250m i sa velikom razlikom prošao kroz cilj!

Ovo mi je druga pobeda u US nacionalnom kalendaru. Zadovoljan sam svojom formom trenutno. Sledeća trka je i jedna od težih u sezoni Battenkill - dve etape, od po 200km  i lošim putem, nešto nalik Rubeu. Nadam se da ću biti spreman za taj izazov“ rekao je Zekavica.

(BiciSvet.com/bkborac.org.rs/ĐorđePejković)

O autoru
Đorđe Pejković
Đorđe Pejković - EUROSPORT cycling commentator
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down