Bicisvet

Filip Žilber u novom timu?

Filip Žilber

Filip Žilber nas drži u neizvesnosti još od početka Toura, jer se pitamo za koju će ekipu voziti naredne sezone.
Žilber je snažno povezan sa raspadom ekipe Omega Pharma-Lotto na kraju sezone, a BMC je veoma zainteresovan za belgijskog prvaka. Međutim, u belgijskim medijima se pojavila vest da on još uvek ima ugovor sa kompanijom BCC (Belgian Cycling Company) za 2012.

Pre objave o spajanju dveju belgijskih ekipa, Žilber je razmatrao ponudu za vožnju u Quick Step-u sledeće sezone. Međutim Omega Pharma menadžer Geet Coeman kategorički tvrdi da Žilber ostaje pod ugovorom za sledeću sezonu i da su nedavne priče oko transfera špekulacije u sportu: "Nemojmo zaboraviti da je Žilber još uvek pod ugovorom sa nama", rekao je Coeman za "Het Laatse Nieuws"

Žilberov menadžer Vincent Wathelet je demantovao tvrdnje da je njegov klijent pod ugovorom za 2012, tvrdeći da će sporazum sa Omega Pharma-Lotto timom uskoro biti mrtav. Sporza izveštava da će BCC tražiti odštetu u iznosu između 1 i 1,5 miliona evra pre nego što dopust Žilberu da potpiše drugi ugovor.
"To je pravna bitka od koje nam je muka. Mi ne razumemo igru ​​koja se trenutno igra", rekao je Wathelet Gazet Van Antwerpen, i dodao da nije siguran kakav će uticaj na Filipov ugovor imati spajanje timova ."Postoje četiri predloga ugovora od timova: Astana, Quick Step, BMC i novi tim Loto. BCC nije predložio ni jedan".

U ponedjeljak uveče, Philippe Gilbert distancirao se od novog projekta Omega Pharma, i izrazio je razočaranje jer je za spajanje timova saznao na internetu.
"Žao mi je da sam za spajanje Omega Pharma i Quick Step timova saznao putem interneta, ja bi radije das u me sponzori obavestili o tome iz poštovanja prema mojim rezultatima i koristi koje sam im doneo", rekao je Gilbert Le Soir , prije ponovivši da će sam odlučiti o timu za sledeću godinu.

"Ja sam jedini koji će odlučiti koji će moj sledeći sportski projekt biti", rekao je on.
Gilbert je potvrdio da su BMC, Quick Step, Astana i Loto izneli svoje konkretne ponude za 2012 i on je nagovestio da je blizu odluke."Loto, BMC, Quick Step i Astana su napravili sportske i finansijske predloge koji su u mom interesu. Tour de France je potvrdio moj izbor", rekao je Filip.
Iako je 1. svgust obeležen kao početak službenog prelaznog roka, Žilber je objasnio da on još nije mogao službeno objaviti svoju destinaciju za 2012.

"Žao mi je što nisam u mogućnosti da obavestim svoje verne navijače i novinare koja je moja odluka, ali imajte na umu da je zadnji službeni kontakt sa BCC održan  u prisustvu advokata. Bori ću se do kraja ove sezone za boje koje sam nosio i također i iznad svega za svoje verne timske kolege" rekao je Žilber

(BiciSvet.com/izvor:cyclingnews.com/Dragana Petrović)

O autoru
Gaga
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down