Bicisvet

Jan Ulrih ponovo vozi

Jan Ulrih

Nakon što je, prošle godine, patio od bolesti izgaranja, jer je bio premoren od medijskog proganjanja i pratećeg stresa, Jan Ulrih je povratio zdravlje i prošle nedelje  učestvovao u ciklosportivu u Italiji. Ispostavilo se da je ovo iskustvo pozitivno uticalo na Nemca koji planira da prisustvuje sličnim događajima u budućnosti.

Ulrlih je 31.jula startovao na Giro delle Dolomiti u Bolcanu pod pseudonimom “Max Kraft’’  Ali njegova anonimnost nije dugo potrajala  jer su učesnici, kojih je bilo 700, ubrzo prepoznali jedinog nemačkog osvajača Tur d Fransa. Ulrih je bio prijatno iznenađen kako su na drumu reagovali na njegovo prisustvo.

'' U jednom trenutku umalo me nije zabolelo rame od onolikog tapkanja. Ali sam se dobro osećao. To mi je pokazalo da me ljudi i dalje vole, bar oni koji vole biciklizam'' - rekao je Jan.

Tridesetsedmogodišnji Ulrih  je startovao trku bez GPS transpondera ali je na trećoj etapi ipak uzeo jedan. Stigao je 96. na Passo Nigra poštujući amaterski nivo konkurencije. ''Bilo je iznenađujuće brzo'' - rekao je Ulrih koji je učestvovao bez sportske ambicije, što je novo iskustvo za njega.

''Samo želim da opet pronađem zadovoljstvo u biciklizmu. Rekreativne trke su jako zabavne. Vozite sa istomišljenicima, pričate o ruti i biciklama, date poneki savet...to je biciklizam. Bez potrebe da se raspravlja samo o dopingu.''

Ulrih je odlučio, zajedno sa svojim menadžerom, da spoji više ciklosportiva u budućnosti kako bi, na ovaj način, prikupio sredstva za dobrotvorne svrhe. Njegova sledeća vožnja će biti Ötztaler Radmarathon u Austriji 28. avgusta.

''Biće u ponudi da se trenira i provede vreme sa Janom'' - objasnio je Ulrihov medija manadžer, Falk Nier. Prihod će biti doniran u dobrotvorne svrhe.

(BiciSvet.com/izvor:cyclingnews.com/Dragana Petrović)

O autoru
Gaga
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down