Bicisvet

Leopard Trek - prezentacija novog tima braće Šlek (video)

Prezentacija Leopard-Trek tima

Super tim kako su ga već odavno nazvali, zvanično je predstavljen 6. januara u dvorani "d'Coque" u centru Luksemburga. Posle pompezne najave i predstavljanja članova, vozači su sišli sa bine i razgovarali sa prisutnim novinarima. Bio je to veoma zanimljiv prizor. Novinari su iznova postavljali ista pitanja, dok su vozači ljubazno odgovarali na njih, na kom god je jeziku to bilo potrebno. Najviše pažnje je privukao performas s'početka predstavljanja, kao i pokazivanje nove opreme za predstojeću sezonu.

Štampani mediji su narednog dana posvetile veći deo svog sadržaja ovoj prezentaciji. Po rečima Frenka Šleka (Frank Schleck) štampano je 4000 besplatnih karata, koje su razgrabljene u roku od sat i po, uoči božićne večeri 2010.

Prezentacija tima je prenošena uživo na poznatoj Luksemburškoj televiziji RTL. Njoj su prisustvovali članovi plemstva, Kralj i Kraljica, ugledni političari, kao i predsednik međunarodne biciklističke federacije Pat Mekvejt (Pat McQuaid).

Čarli Gol (Charly Gaul) je davne 1958. godine, ovoj  maloj zemlji, koja broji oko 500 000 ljudi doneo trofej sa "Tour de France-a". Danas su svi pogledi upućeni braći Šlek, od kojih se u novom milenijumu očekuje novi trijumf na najvećoj biciklističkoj trci. Sada je sve na njim da pokažu šta mogu na drumu .

(bicisvet.com/cyclingnews.com/Đorđe Pejković)

O autoru
Đorđe Pejković
Đorđe Pejković - EUROSPORT cycling commentator
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down