Bicisvet

Nibali zvanično napušta Likvigas

Najperspektivniji italijanski grand tur vozač, Vićenco Nibali, napustiće Likvigas na kraju godine. Nakon prolećnih klasika Nibali nije produžio svoj ugovor sa timom. U ponedeljak je i zvanično potvrđeno da Nibali neće biti u zelenom timu naredne sezone.

Vićenco je uz Ivana Basa neprikosnoveni lider italijanskog tima, što možemo pratiti na „Criterium du Dauphine“. U aprilu je za dlaku ostao bez pobede na Liježu, ali se Nibali razvio u pravog grand tur vozača. Prethodnog meseca uz treninge za Tur, Nibali je poradio, sa svojim agentom Aleksom Karerom, i na budućnosti.

Pregovarali smo, bila je ponuda (2,2 miliona evra od strane tima Likvigas) ali kao što smo i isticali, treba sagledati i ostale aspekte. Možda ćemo u budućnosti imati prilike za još razgovoraVerujem u sebe i svoje mogućnosti. Prethodnih godina sam uvek bio dobar na grand tur trkama kao i na klasicima. Ne može se tražiti više. Znam da trke dobijaju sa malim razlikama, ali ponekad se sa istim tim razlikama i gube“ priča Nibali dok ga njegove timske kolege strpljivo čekaju pred start prve etape Dofinea.

Vićenco je završio Điro na podijumu i odneo pobedu na jednoj etapi, dok je pomagao Basu da dođe do trijumfa 2010. Iste godine je pobedio Vueltu. Trenutno je fokusiran na Tur (zbog kog je preskočio ovogodišnji Điro) gde se nada pobedi, a rekao je i to da nepotpisivanje ugovora sa trenutnim timom neće promeniti njegov odnos prema biciklizmu i trkanju u julu.

Prema pisanju „La Gazzetta dello Sport“ Nibali je već potpisao ugovor sa Astanom na 2. godine u vrednosti od 2,8 miliona evra, dok njegov agent Karera ne želi da otkriva imena i timove koji su zainteresovani. Vićenco je rekao da će konačnu odluku o promeni tima objaviti tek u avgustu kada otpočne zvanični prelazni rok.

(BiciSvet.com/velonews.com/ĐorđePejković)

O autoru
Đorđe Pejković
Đorđe Pejković - EUROSPORT cycling commentator
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down