Bicisvet

Purito napušta Kaćušu da bi vozio Tur

Joaquim-Rodriguez-KatushaHoakim Purito Rodrigez je odlučan da vozi naredni Tour, i da se bori za pobedu, čak iako to podrazumeva napuštanje tima Kaćuša. Da podsetimo ruski tim je odbijen prilikom aplikacije za World Tour licencu i sada je na pomolu sudski proces u arbitražnom sudu za sport: CAS-u.

Ukoliko sud odbaci žalbu tima iz Rusije, rodrigez će napustiti tim u želji da pronađe drugi World Tour angažman. U izjavi koju je dao za „El Periodico de Catalunya“ Rodrigez objašnjava da želi da se bori za popbedu na jubilarnoj trci.

Znam da će to biti težak izazov, ali sledeće godine Tour ima dosta brda na svojoj ruti što meni odgovara. Pobeda na Turu je moja želja“ dok njegov agent Angel Edo dodaje da će to biti prilika koju rodrigez ne sme da propusti jer će tada imati 33 godine.

Edo je dodao i to da Rodrigez mora da zna već sada program trka za narednu sezonu. Da li će to biti Tur ili Điro: „Vozač ne može žrtvovati čitavu sezonu u iščekivanju pozivnice za trku svog tima. Voziti Điro je nešto sasvim drugo od preskakanja iste trke u pripremi za Tour“ završava Angel.

(BiciSvet.com/cyclingnews.com/ĐorđePejković)

O autoru
Đorđe Pejković
Đorđe Pejković - EUROSPORT cycling commentator
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down