Bicisvet

Razvod na pomolu? Wiggo & SKY

Bradley_WigginsIzgleda da je Viginsov medeni mesec sada i zvanično gotov. Sky je imao dobre trenutke, imao je i loše ali je sada na pomolu nedaća iza sjajne fasade.

Možda i nije brutalno reći „bićeš zamenjen mlađim modelom“. To je izgleda najpribližnije istini. Ne, nešto manje ofanzivni izbor bi bio odgovarajući za nacionalnog heroja. „Ti jednostavno ne radiš to za mene, mislim da treba da napravimo pauzu“ ili možda „To nije ono što smo očekivali i nešto mora da se menja“. Potonje je verovatno najtačnije.

Prema nekim izvorima bliskim Viginsovom kampu, izgleda da priča o levom kolenu možda nije u potpunosti istinita. Razlog nemogućnosti treninga može biti validan da nije vozio četiri-pet sati. Svako ko je iskusio takvu vrstu bola, uzrokovanu povredom kolena, rekao bi  da nije mogao da vozi ni 30 minuta  pod bilo kakvim naporom, tako da četiri sata deluju nerealno.

Ova sezona nije nastavak 2012 za Vigins pa iako je imao podršku Tima Kerisona, rezultati su izostali. Naravno, vreme mu nije pomoglo ali izgleda i da Bredu nedostaju stari prijatelji, Shane Sutton i Sean Yates. Kada je u pitanju način rada sa atletom kakav je Vigins, oni su znali kako da postupaju, kada da ga nagrade ili da viču na njega a sada ta vrsta odnosa i razumevanja ne postoji.

Ovakva igra je uspevala prošle godine ali je pre u pitanju sam trening nego taj aspekt i teško je ulagati isti napor iz godine u godinu a da i dalje ostane pri čistoj svesti. Ponekad je potrebno promeniti neke stvari kako bi održali svežu mentalnu snagu, neke nove ideje ili stimulacija za trening i vožnju i stari dobri momci bi napredovali. Tako bi priča o kolenu mogla biti dobra naslovna strana i morate priznati da je to jednostavniije reći nego saopštiti Vigins neće biti dovoljno dobar.

Navodno, kad je Kris Frum potpisao novi ugovor sa britanskim timom, nakon prošlogodišnjeg Tura, on je insistirao da se Vigins ne pojavi na TDF 2013. Bilo je ili to ili BMC!

Sada takva vrsta bombe - ukoliko je tačna- objašnjava zašto je timu Sky toliko stalo da Viginsa preusmere na Điro. Pisali smo o tome i OVDE.

Naravno, interna politika između Fruma, Sky tima i Viginsa ne bi bila problem da je Vigins mogao da ostvari svoje ciljeve i osvoji Điro ali on nije i sada je iznešen prljav veš u javnost.

Uz sve to imamo i povratak Alberta Kontadora, velike opasnosti, ali prema suvozačima on nije u fomi u kakvoj je nekada bio. Taktika će možda biti dobra u trci za žutu majicu. Stvari stoje tako da će Frum i Kontador toliko motriti jedan na drugog da će Riči Port moći da se išunja i da stekne prednost dovoljno veliku da izdrži sve napade.

Postavlja se pitanje ko će onda pomoći Frumu? Evans sigurno neće, a neći nijedan Španac kako ne bi pomogli Kontadoru da izgubi. Vigins je uživao ugled i pre trijumfa na turu, i ima nekoliko neprijatelja ali Frum izgleda da nema taj luksuz. Morao je da ostavi dobar utisak na Kriterijumu Dofine što je uvek od vitalnog značaja za uspeh na TDF-u.

(BiciSvet.com/cyclingnews.com/Dragana Petrović)

O autoru
Gaga
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down