Bicisvet

Reakcije u vezi suspenzije Alberta Kontadora

Edi Merks
-je Edi Merks! 

"Ja sam zgrožen ovom odlukom. Voleo bih da se i u drugim sportovima potraže tako male količine klenbuterola. Ovo je još jedan veliki udarac za biciklizam"

Pat Mekvejd
-predsednik UCI-ja

"Ovo je tužan dan za naš sport. Neko će možda pomisliti da je ovo pobeda, ali to ovde nije slučaj. Nema pobednika kada se ovakve stvari dovode u pitanje: svaki doping slučaj, bez obzira na njegov ishod, je samo još jedan slučaj previše u biciklizmu"

Endi Šlek
- novi pobednik Tura 2010.

"Nemam razloga da budem srećan. Prvenstveno, žao mi je Alberta, oduvek sam verovao u njegovu nevinost. Ovo je zaista tužan dan za biciklizam. Jedina pozitivna vest je to što je konačno doneta presuda posle 566 dana neizvestnosti. Konačno možemo da nastavimo dalje. Ipak, ako sam sada proglašen pobednikom Tura za 2010. godinu to me ne čini srećnim. Borio sam se sa Kontadorom i izgubio sam. Moj cilj je da pobedim na Turu na drumu, a ne na sudu. Ako u tome uspem ove godine, smatraću to svojom prvom pobedom na toj trci"

Mikele Skarponi
- novi pobednik Đira 2011.

Moj tim Lampre ISD i ja smo za ovu odluku saznali iz saopštenja CAS-a. Veoma mi je žao Alberta. Ova odluka ne menja veličinu rezultata i neće poremetiti moje planove i postavljene ciljeve.

Mark Medio
- sportski direktor - F.des Jeux

Presuda je došla previše kasno. Sve trke su izvrnute u prethodnih godinu i po dana. Endi će biti pobednik Tura, ali će uvek biti podsećan na to kako je došao do pobede. Ovakav sistem mora da se promeni.

(BiciSvet.com/eurosport.rs/ĐorđePejković)

O autoru
Đorđe Pejković
Đorđe Pejković - EUROSPORT cycling commentator
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down