Bicisvet

"SBS" i Kontador na plaži

Francuski magazine L’Equipe  tvrdi da Alberto Kontador (Alberto Contador) planira da vozi sve tri grand Tour trke u 2011 godini ukoliko bude oslobođen optužbi. Pobednik ovogodišnje trke kroz Francusku  još uvek čeka odluku španske biciklističke federacije u vezi navodnog dopinga. Od prošle nedelje Alberto Kontador je na trening kampu sa svojom novom ekipom Sungard Saxo Bank na španskom ostrvu Fuerteventura. L’Equipe navodi da Contador već uveliko kuje planove za predstojeću sezonu  u kojoj planira da vozi Giro, Tour i Vueltu. Tim menadžer Bjarne Ris je istakao da će Contador imati svu neophodnu podršku i da je i dalje optimističan po pitanju svog novog lidera “Njegovo prisustvo u ekipi je veoma važno. U mojim planovima on je definitivno  deo tima. Imam veoma dobre razloge da verujem u njega, a na osnovu postignutih rezultata Contador  svakako zaslužuje poštovanje. Svi znaju u kakvoj je on situaciji. U ovim trenutcma podrška koju dobija od kompletnog tima je od velikog značaja. Sezona samo što nije počela, a mi moramo biti spremni i verovati u to da će Alberto biti naš kapetan u 2011. Verujem da će presuda biti poštena a ukoliko se dogodi da dobije kaznu to i dalje ne mora da znači da je Alberto kriv” rekao je za L’Equipe Bjarne Ris

Contador se takođe obratio francuskom časopisu potvrdivši da je obezbedio sve neophodne nformacije.

“Svi dokumenti su popunjeni i dostavljeni komisiji. Ništa nije izostavljeno i prepušteno slučaju. Sve činjenice su navedene I temelje se na bazi naučnih istraživanja. Odlučio sam da ograničim svoju komunikaciju sa medijima, i nadam se da će to biti samo jedan kratak vremenski period, do donošenja presude. Bilo bi idealno kada bi presuda bila doneta ubrzo, ali sam svestan kompleksnosti situacije. Isto tako se nadam da će presuda biti u moju korist ”

Pravila svetske biciklističke federacije UCI nalažu da se presuda donese u roku od mesec dana. Časopis "L’Equipe" navodi da je taj rok odavno istekao, Španska biciklistička federacija tvrdi da se u ovom slučaju zbog specifičnosti i obima važe drugi uslovi, dok je jedan od pravnih zastupnika Alberta istakao da se presuda očekuje uskoro.

Odbrana španskog bicikliste je postavila slučaj direktno na temeljima zdravlja građana i optužuje španske uvoznike i proizvođače goveđeg mesa. Slučaj najpoznatijeg španskog bicikliste može da uzdrma živote 150000 porodica kao i najveću asocijaciju farmera, pošto se godišnje se u Španiju uveze 2 miliona tona gveđeg mesa iz Južne Amerike.

Afera Kontador može veoma lako da poprimi mnogo veće razmere od očekivanog a kakav će ishod biti sazaćemo ubrzo

(bicisvet.com/izvor:cyclingnews.com/prevod:Đorđe Pejković)

O autoru
Đorđe Pejković
Đorđe Pejković - EUROSPORT cycling commentator
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down